Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Wat is het verschil tussen de vier filterbakjes?

Er zijn vier soorten filterbakje de je kunt gebruiken met een KitchenAid espressomachine. Dit is alles wat je moet weten...

De filterdrager is het apparaat met een handvat waar je espressomachine water in pompt. Het filterdragerbakje, met daarin de gemalen koffie, zit hierin. Water komt in het filterbakje, gaat door de gemalen koffie en in je kopje. In de KitchenAid espressomachine zijn de bakjes speciaal ontworpen om gebruikt te worden met de hoge druk die wordt gecreëerd door de Italiaanse pomp van 15 bar, met koffiebonen die speciaal voor espresso worden gemalen. Er zijn vier verschillende soorten filterbakjes: een shot of twee shots, enkelwandig of dubbelwandig.

Kies de maat van je filterdragerbakje

De grootte van het koffiefilterbakje dat je kiest is afhankelijk van welk soort espresso je wilt. Als je pure espresso drinkt, kies je waarschijnlijk voor een enkel bakje. Als je zin hebt in een cappuccino of latte gebruik je een enkele of soms een dubbele shot, met gestoomde melk en melkschuim. Een flat white wordt standaard gemaakt met een dubbele shot.

Dan moet je kiezen tussen een enkelwandig of dubbelwandig filterbakje.

Moet ik kiezen voor een dubbel- of enkelwandig filterdragerbakje?

Je kiest dus niet alleen een enkele of dubbele shot, maar ook een bakje met dubbele wand (geconcentreerd) of een bakje met enkele wand (minder geconcentreerd). Je keuze hangt af van hoeveel controle je over het bereidingsproces wilt hebben. Het werkt als volgt:

  1. Dubbelwandige filterbakjes - beter voor beginners

Deze hebben de gebruikelijke zeefbodem en een andere 'wand' die fungeert als een vasthoudgedeelte, met een klein gat aan de onderkant. Er wordt extra druk opgebouwd om de koffie door dit gat te persen, zodat het water zijn weg vindt door alle gemalen koffie. Dit betekent dat voorgemalen koffie, minder nauwkeurig gemalen koffie of licht ongelijkmatig aangestampte koffie nog steeds voor goede extractie en een heerlijk kopje espresso kan zorgen.

  1. Enkelwandige filterbakjes - voor experts

Zonder de tweede wand is het enige dat bereidingsdruk genereert de gemalen koffie en de manier waarop je die aanstampt, dus nauwkeurigheid bij beide is essentieel. Dit type filterbakje geeft je meer controle. Je kunt experimenteren om het beste malingsniveau voor je machine en bonen te vinden, zodat de volste en rijkste smaken ontstaan. Zelfs als beginner moet je dit bakje eens proberen. Je zal snel leren hoe het werkt.

Dit is onze handige gids voor hoeveel gemalen koffie je in het filter moet doen:

Type filterbakje Shot Dosering (gram) Gebruik voor
Enkelwandig 1 shot 10-12 Vers gemalen koffiebonen
Enkelwandig 2 shots 18-20 Vers gemalen koffiebonen
Dubbele wand 1 shot 10-12 Voorgemalen koffie
Dubbele wand 2 shots 18-20 Voorgemalen koffie
Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.