Blender voor babyvoeding voor je schatje

Het is altijd spannend om je baby te laten kennismaken met de smaken en texturen van voedsel. Natuurlijk wil je dat je baby rustig aan eten went met voedzaam voedsel dat goed is voor het lijf, de zintuigen prikkelt en de ontwikkeling ondersteunt.

Dan komt de blender voor babyvoeding om de hoek kijken. Dit is het hulpmiddel dat je nodig hebt om thuis heerlijke, superzachte babyvoeding te maken - snel, eenvoudig en grondig. Het mooie aan het zelf bereiden van het eten voor je kind is dat je precies weet wat er in zit.

Welke blender voor babyvoeding moet ik kiezen?

Met elke KitchenAid blender maak je de beste puree voor een hongerige baby. Maak niet alleen babyvoeding in een oogwenk klaar, maar ook soep, smoothies, dipsauzen en een basis voor andere recepten.

De Diamond Blender wordt geleverd in 6 kleuren met een stevige voet van gegoten metaal. De gepatenteerde diamantvormige kan van BPA-vrij plastic zorgt voor een krachtige maalstroom om ingrediënten voor gezond voedsel snel te roeren, hakken, mengen en malen.

Babyvoeding pureren

Sommige hapjes kun je maken met rauwe ingrediënten, zoals banaan. Meng gewoon een rijpe banaan met een beetje melk of water. Andere gerechten, zoals zoete aardappel, flespompoen of appel, moet je niet rauw gebruiken. Je moet ze eerst stomen, bakken, roosteren of koken tot ze zacht zijn. Voeg wat water toe om het blenden makkelijker te maken en de juiste textuur te krijgen.

De puree moet perfect glad zijn voor de baby als hij ongeveer 6 maanden oud is en voor het eerst vaste voeding krijgt. Als de baby tussen de 7 en 9 maanden oud is, kun je er geleidelijk aan wat stukjes in laten zitten. Je kunt de meeste soorten fruit, groenten, vlees, peulvruchten en vis blenden. Laat dus vooral je fantasie de vrije loop.

Tips voor de blender voor babyvoeding

Porties in ijsblokjes

Baby's hebben voor elke maaltijd slechts een of twee eetlepels eten nodig. Het is dus een goed idee om je lekkere mengsels in een ijsblokjeshouder te doen om ze in te vriezen en zo te bewaren. Naarmate je baby groeit, zie je dat hij of zij van een of twee ijsblokjes naar drie of vier zal gaan. Je zelfgemaakte mengsels invriezen in een ijsblokjeshouder is een handige manier om ze te bewaren en bij te houden hoeveel je nodig hebt.

Denk aan allergenen

Let op allergenen als je overgaat op normale voeding. Veelvoorkomende allergenen zijn melk, eieren, tarwe, pinda's en schelpdieren. Let op reacties bij het introduceren van nieuw voedsel. Het kan helpen om een dagboek bij te houden, zodat je kunt bijhouden wat je je baby hebt gegeven.

Begin eenvoudig

Probeer eerst gewoon een puree met één ingrediënt zoals wortel, erwt, banaan of zoete aardappel. Zo kun je zien wat je baby het lekkerste vindt! Als je baby wat groter wordt, kun je ingrediënten gaan combineren. Je kunt fruit met groenten mengen om onweerstaanbare mengsels zoals appel-aardappel of peer-flespompoen te maken. Ontdek wat je baby lekker vindt en veel plezier daarbij!

Waarom zou je kiezen voor biologisch voedsel voor de blender voor babyvoeding

Het is een goed idee om biologisch voedsel te kiezen als dat kan. Biologisch voedsel is beter voor ons allemaal, omdat het wordt geproduceerd volgens strengere milieunormen en zonder blootstelling aan chemicaliën, kunstmest, pesticiden, hormonen of antibiotica.

Biologische vlees- en zuivelproducten zijn afkomstig van vee met voldoende ruimte, toegang tot buitenruimten en biologische voeding. Dit betekent dat ze veelal slanker en gezonder zijn, met minder vet. Bovendien zijn biologische groenten en fruit zeer voedzaam omdat ze worden geteeld volgens natuurlijke methoden in gezonde grond.

Voordelen van stomen

Stomen is het beste! Wanneer je voedsel stoomt voor je blender voor babyvoeding behoud je meer van de voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, enzymen), de prachtige kleuren en de smaak. Bovendien heb je geen olie en vet meer nodig, waardoor je lichte en gezonde maaltijden krijgt. Het geeft minder gedoe en je hoeft je geen zorgen te maken over verbranden of te gaar koken.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.