Skip the navigation

Acai schaafijs

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Acai Shave Ice

Dit heerlijke tropische recept zit barstensvol zomerse smaken.

Duration
Totaal20min
Voorbereiden20min

Hulpmiddelen

IceShaverIceShaver
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

4

pucks met gewoon water

400 g

ingevroren puur, ongezoet vruchtvlees van açai, ontdooid

125 ml

water

180 ml

agavesiroop of honing

30 ml

sap van 1 citroen

een snufje

zout

drakenvrucht

mangoschijven

granaatappelpitjes

Stap voor stap

  1. 1 dag van tevoren: Vul de ijsvormen tot aan de vullijn met gewoon water. Zet 12 tot 24 uur in de vriezer.

  2. 1 dag van tevoren: Ontdooi het vruchtvlees van de açai. Pureer 400 g açai, 180 ml agavesiroop, citroen, 125 ml water en zout in een blender tot alles goed is gemengd. Zeef het en zet het in de koelkast totdat het door en door gekoeld is.

  3. Op de dag zelf: Voor dit recept is temperen nodig. Schaaf ijs in een kom. Schenk agavesiroop over het ijs. Garneer met gehakte drakenvrucht, mangoschijven, granaatappelpitjes of ander fruit.