Skip the navigation

Aioli

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Aioli

Aioli, de wereldberoemde Spaanse saus, gaat perfect samen met calamares, patatas bravas of brood.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

2

eidooiers

250 ml

olijfolie

2 eetlepel

fijngehakte knoflook

1

citroen

een snufje

zout

een snufje

peper

Stap voor stap

  1. Giet de eidooiers en het sap van één citroen in de kan van een foodprocessor.

  2. Voeg peper en zout toe.

  3. Begin met mengen op snelheid 2.

  4. Giet de olijfolie er langzaam bij in een zeer dunne en stabiele straal totdat er een romige saus ontstaat.

  5. Meng tot de textuur van het mengsel lijkt op die van romige en gladde mayonaise.

  6. Voeg de fijngehakte knoflook toe en meng nog eens 10 seconden.

  7. Heerlijk met gebakken inktvisringen.