Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Aspergetaart

Deze eenvoudige, vegetarische aspergetaart is ideaal voor bij het ontbijt, de brunch of de lunch.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

8

Ingrediënten

9

Stappen

Tijd

50'

Voorbereiding

15'

Koken

65'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 67 gbloem
  • 33 gongezouten boter (in blokjes gesneden)
  • 1 gzout
  • 13 gwarm water
  • 60 gricotta
  • 30 mlkookroom
  • 2/3eieren
  • 40 ggroene-aspergepunten
  • 133 gbloem
  • 67 gongezouten boter (in blokjes gesneden)
  • 2 gzout
  • 27 gwarm water
  • 120 gricotta
  • 60 mlkookroom
  • 1.3eieren
  • 80 ggroene-aspergepunten
  • 200 gbloem
  • 100 gongezouten boter (in blokjes gesneden)
  • 3 gzout
  • 40 gwarm water
  • 180 gricotta
  • 90 mlkookroom
  • 2eieren
  • 120 ggroene-aspergepunten
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de bloem, een snufje zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten. 

  • Stap 2

    Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt. 

  • Stap 3

    Als het deeg halfglad is, kun je het met je handen tot een bal vormen en in plastic folie wikkelen. Leg het ten minste 30 minuten in de koelkast. 

  • Stap 4

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en draai het voortdurend om te voorkomen dat het aan het oppervlak blijft kleven. 

  • Stap 5

    Doe het deeg in een laag bakblik, bedek het deeg met bakpapier en bak het 10 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. 

  • Stap 6

    Breng een pan water aan de kook. Doe de asperges in het water. Zodra het water weer kookt, laat je de asperges 1 minuut koken. Giet het water af en zet de asperges apart.

  • Stap 7

    Bevestig de draadgarde op de mixer/keukenrobot. Meng ricotta, room, eieren en een snufje zout op snelheid 2 gedurende 90 seconden tot het mengsel glad is.

  • Stap 8

    Schenk het eimengsel over het zandkoekjesdeeg. Schik de asperges er bovenop.

  • Stap 9

    Bak de taart gedurende 40 minuten in een oven op 180 °C. 

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aspergetaart

Stap 1

Doe de bloem, een snufje zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten. 

Stap 2

Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt. 

Stap 3

Als het deeg halfglad is, kun je het met je handen tot een bal vormen en in plastic folie wikkelen. Leg het ten minste 30 minuten in de koelkast. 

Stap 4

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en draai het voortdurend om te voorkomen dat het aan het oppervlak blijft kleven. 

Stap 5

Doe het deeg in een laag bakblik, bedek het deeg met bakpapier en bak het 10 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. 

Stap 6

Breng een pan water aan de kook. Doe de asperges in het water. Zodra het water weer kookt, laat je de asperges 1 minuut koken. Giet het water af en zet de asperges apart.

Stap 7

Bevestig de draadgarde op de mixer/keukenrobot. Meng ricotta, room, eieren en een snufje zout op snelheid 2 gedurende 90 seconden tot het mengsel glad is.

Stap 8

Schenk het eimengsel over het zandkoekjesdeeg. Schik de asperges er bovenop.

Stap 9

Bak de taart gedurende 40 minuten in een oven op 180 °C. 

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.