Skip the navigation

Avocado ijs

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - AVOCADO ICE CREAM

Als je trek hebt in een ijskoud en verrassend dessert, probeer dan dit avocado-ijs eens.

Duration
Totaal25min
Voorbereiden25min

Hulpmiddelen

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

3

avocado's

3

sap van verse limoenen

3

geraspte limoenschil

1/4 theelepel

zout

60 g

basterdsuiker

120 ml

volle slagroom

400 ml

volvette kokosmelk

21 g

kokosschaafsel

Stap voor stap

  1. Haal de pitten uit de avocado's en doe het vruchtvlees in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.


  2. Voeg het limoensap, de geraspte limoenschil, het zout en de suiker toe en mix op snelheid 4 tot het mengsel glad is.


  3. Vervang de platte menghaak door de draadgarde. Doe de room en de kokosmelk in de kom en mix tot het mengsel glad is en er uitziet als zachte slagroom.


  4. Bevestig de vrieskom aan de mixer/keukenrobot en zet de snelheidshendel op roersnelheid. Giet het mengsel langzaam in de kom en laat 15-20 minuten draaien.


  5. Serveer direct of doe het mengsel in een bak en zet het nog 2 uur in de vriezer als je van steviger ijs houdt.