Vorige bladzijde
Uit de keukenkast

BAKLAVA

Baklava is een combinatie van in honing gedrenkte laagjes knapperig deeg en allerlei knapperige nootjes.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

13

Ingrediënten

10

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

75'

Koken

105'

Totaal

Ingrediënten

  • 1 kgbloem
  • 1/2 theelepelzout
  • 2 theelepelsazijn
  • 300 ml + 250 mlwater
  • 200 gpistachenoten
  • 200 gamandelen
  • 300 gwalnoten
  • 50 g + 120 gsuiker
  • 1 theelepel + 1 theelepelkaneel
  • 400 ghoning
  • 1sap van een citroen
  • 3kruidnagel
  • 200 gboter
Maak het nu
  • Stap 1

    Doe de bloem, het zout, de azijn en 300 ml water in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak. Mix op roersnelheid tot er een deeg ontstaat.

  • Stap 2

    Verdeel het deeg in gelijke balletjes (ongeveer 24) en rol ze heel dun uit op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd het deeg in de grootte van de bakvorm die je gaat gebruiken. Zet apart.

  • Stap 3

    Doe de pistachenoten en amandelen in de kan van de K400 blender. Pulseer drie keer tot de noten in kleine stukjes zijn gebroken.

  • Stap 4

    Herhaal deze stap met de walnoten.

  • Stap 5

    Doe alle noten in een kom en roer er 50 g suiker met kaneel doorheen. Zet apart.

  • Stap 6

    Doe de honing, 250 ml water, 120 g suiker, de kaneel, het citroensap en de kruidnagels in een pan en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel volledig afkoelen en giet het in een schenkkan.

  • Stap 7

    Bestrijk een bakvorm met gesmolten boter en leg er zes lagen filodeeg in. Bestrijk elke deeglaag met gesmolten boter voordat je de volgende toevoegt.

  • Stap 8

    Strooi er ⅓ van het notenmengsel over en herhaal deze stappen twee keer. Eindig met de laatste zes deeglagen.

  • Stap 9

    Snijd de baklava in ruitvormen en bak deze 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

  • Stap 10

    Haal uit de oven en schep de afgekoelde siroop meteen gelijkmatig over de hete baklava. Laat de baklava volledig afkoelen, onafgedekt en op kamertemperatuur.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

BAKLAVA

Stap 1

Doe de bloem, het zout, de azijn en 300 ml water in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak. Mix op roersnelheid tot er een deeg ontstaat.

Stap 2

Verdeel het deeg in gelijke balletjes (ongeveer 24) en rol ze heel dun uit op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd het deeg in de grootte van de bakvorm die je gaat gebruiken. Zet apart.

Stap 3

Doe de pistachenoten en amandelen in de kan van de K400 blender. Pulseer drie keer tot de noten in kleine stukjes zijn gebroken.

Stap 4

Herhaal deze stap met de walnoten.

Stap 5

Doe alle noten in een kom en roer er 50 g suiker met kaneel doorheen. Zet apart.

Stap 6

Doe de honing, 250 ml water, 120 g suiker, de kaneel, het citroensap en de kruidnagels in een pan en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel volledig afkoelen en giet het in een schenkkan.

Stap 7

Bestrijk een bakvorm met gesmolten boter en leg er zes lagen filodeeg in. Bestrijk elke deeglaag met gesmolten boter voordat je de volgende toevoegt.

Stap 8

Strooi er ⅓ van het notenmengsel over en herhaal deze stappen twee keer. Eindig met de laatste zes deeglagen.

Stap 9

Snijd de baklava in ruitvormen en bak deze 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Stap 10

Haal uit de oven en schep de afgekoelde siroop meteen gelijkmatig over de hete baklava. Laat de baklava volledig afkoelen, onafgedekt en op kamertemperatuur.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.