Skip the navigation

Bijzondere champignonsoep

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Magic Mushroom Soup

Duration
Totaal20min
Voorbereiden5min
Koken15min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

2 eetlepels

lepels ev-olijfolie

300 g

in stukjes gesneden gele ui

1 eetlepel

fijngehakte verse tijm of meer naar smaak

2 eetlepels

gehakte knoflook (2 tenen)

240 g

in plakjes gesneden champignons

3 eetlepels

tarwevrije tamari

1/4 theelepel

vers gemalen zwarte peper of meer naar smaak

480 ml

groentebouillon

2 theelepels

vers citroensap of naar smaak

naar smaak

zeezout

Stap voor stap

  1. Verwarm de olijfolie in een grote bakpan en sauteer de uien, tijm en knoflook ongeveer 5 minuten totdat de uien zacht en glazig zijn.

  2. Voeg de champignons, tamari en zwarte peper toe en laat 8 tot 10 minuten bakken totdat de champignons bruin en gaar zijn.

  3. Giet het champignonmengsel in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender en voeg bouillon toe.

  4. Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in.

  5. Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt.

  6. U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.

  7. De soep komt heet uit de blender.

  8. Breng op smaak met zout en garneer met fijngehakte peterselie.

  9. Serveer met geroosterd brood of een lepel gekookte granen.