Skip the navigation

Boerenkool pesto

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Kale Pesto

Dit eenvoudige recept voor pesto is een variant van de klassieke versie met basilicum voor een snelle saus van een superfood.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

50 g

boerenkool

15

basilicumblaadjes

35 g

parmezaanse kaas

5 g

zout

1 eetlepel

citroensap

35 g

pompoenpitten

2

kleine knoflookteentjes

100 ml

olijfolie

Stap voor stap

  1. Doe de boerenkool, pompoenpitten, Parmezaanse kaas, zout, knoflookteentjes en het citroensap in de KitchenAid draadloze hakmolen.

  2. Sluit het deksel en zet de snelheid op 2. Duw op de pulse/aan-knop om te mixen tot de boerenkool grofgehakt is.

  3. Voeg tijdens het mixen langzaam olijfolie toe via de kleine vultrechter. Blijf mixen tot het mengsel de juiste consistentie heeft. Voeg indien nodig meer olijfolie toe.