Skip the navigation

Bolognesesaus

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Bolognese sauce

Heerlijke bolognesesaus, ideaal bij spaghetti voor het hele gezin.

Duration
Totaal45min
Voorbereiden15min
Koken30min

Hulpmiddelen

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

1

uien

1

knoflookteentjes

1 eetlepel

olijfolie

1

wortels

2

stengels bleekselderij

1 theelepel

zout

1/3 theelepel

peper

150 ml

tomatenpasta

300 g

pruimtomaten, in blik

300 g

rundvlees

Stap voor stap

  1. Bevestig de foodprocessor met de snijkit op de mixer/keukenrobot.


  2. Pel de uien en snijd ze in tweeën. Pel de knoflookteentjes. Zet de snelheidshendel op 10. Doe de uien en knoflook in de foodprocessor en snijd ze in blokjes.


  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de uien en knoflook toe. Fruit tot de ui doorschijnend is en roer af en toe.


  4. Schrap de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij met de foodprocessor op snelheid 10 in blokjes.


  5. Voeg de groenten toe aan de uien en kook totdat ze zacht worden.


  6. Roer en bak een minuut voordat je de tomatenpuree en pruimtomaten toevoegt.


  7. Voeg zout en peper toe en roer alles door elkaar. Laat 15 minuten sudderen en roer af en toe.


  8. Plaats de voedselmolen op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 4. Breng het rundvlees op smaak met zout en peper en duw het vlees vervolgens door de voedselmolen om te malen.


  9. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een aparte pan. Voeg het rundvlees toe en bak op middelhoog vuur totdat het vlees gaar en bruin is.


  10. Voeg het rundvlees toe aan de saus en kook nog 2 minuten.


  11. Serveer met pasta en geraspte kaas.