Vorige bladzijde
Kinderen & Gezin

BOMBES VAN AARDBEIENMOUSSE

Dit prachtige dessert heeft het allemaal: een krokante koekbodem en een verfrissende, romige en ijskoude mousse.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

11

Ingrediënten

10

Stappen

Tijd

40'

Voorbereiding

15'

Koken

55'

Totaal

Ingrediënten

  • 115 gboter
  • 70 ghoning
  • 1 theelepelvanille-extract
  • 1ei
  • 1/2 theelepelzout
  • 200 gbloem
  • 250 gaardbeien
  • 200 gpoedersuiker
  • 500 mlzware room
  • 225 ggriekse yoghurt
  • 7 ggelatinepoeder, opgelost in water
Maak het nu
  • Stap 0

    Dit recept is voor 6 aardbeienbombes.

  • Stap 1

    Doe de boter, de honing, het vanille-extract en het ei in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4.

  • Stap 2

    Voeg het zout en de bloem toe en mix tot het deeg glad is. Wikkel in huishoudfolie en plaats 20 minuten in de koelkast.

  • Stap 3

    Rol het gekoelde deeg uit en snijd rondjes uit die in de bombevorm passen. Bak 13 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

  • Stap 4

    Bevestig de fruit- en groentezeef aan de mixer/keukenrobot en zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4. Zeef de aardbeien.

  • Stap 5

    Verhit het aardbeiensap en de poedersuiker op middelhoog vuur. Laat volledig afkoelen.

  • Stap 6

    Doe de room en de Griekse yoghurt in de kom van de mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 8 tot er zachte pieken ontstaan.

  • Stap 7

    Voeg de aardbeiensaus en gelatine toe en mix tot alles net gemengd is.

  • Stap 8

    Vul de bombevorm met de aardbeienmousse en leg de koek erop.

  • Stap 9

    Zet het gerecht 4 uur in de vriezer voordat je het serveert.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

BOMBES VAN AARDBEIENMOUSSE

Stap 0

Dit recept is voor 6 aardbeienbombes.

Stap 1

Doe de boter, de honing, het vanille-extract en het ei in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4.

Stap 2

Voeg het zout en de bloem toe en mix tot het deeg glad is. Wikkel in huishoudfolie en plaats 20 minuten in de koelkast.

Stap 3

Rol het gekoelde deeg uit en snijd rondjes uit die in de bombevorm passen. Bak 13 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Stap 4

Bevestig de fruit- en groentezeef aan de mixer/keukenrobot en zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4. Zeef de aardbeien.

Stap 5

Verhit het aardbeiensap en de poedersuiker op middelhoog vuur. Laat volledig afkoelen.

Stap 6

Doe de room en de Griekse yoghurt in de kom van de mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 8 tot er zachte pieken ontstaan.

Stap 7

Voeg de aardbeiensaus en gelatine toe en mix tot alles net gemengd is.

Stap 8

Vul de bombevorm met de aardbeienmousse en leg de koek erop.

Stap 9

Zet het gerecht 4 uur in de vriezer voordat je het serveert.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.