Vorige bladzijde

Bramen-Kiwi Schaafijs

Een kleurrijk, heerlijk gerecht. Een feest voor je ogen en je smaakpapillen.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

7

Ingrediënten

7

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

30'

Totaal

Ingrediënten

  • 4pucks met gewoon water en verse bramen
  • 440 gbramen
  • 180 mlwater
  • 130 gsuiker
  • 30 mlsap van 1 citroen
  • een snufjezout
  • 22 kiwi's, in vieren gesneden plakjes (50 g)
Maak het nu
  • Stap 1

    1 dag van tevoren: Vul de vormen met 40 g bramen (ongeveer 10-12 bramen). Vul met water tot aan de vullijn en zet 12 tot 24 uur in de vriezer.

  • Stap 2

    1 dag van tevoren: Meng 400 g bramen, 180 ml water, 130 g suiker, citroensap en een snufje zout in een steelpan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur op de middelste stand en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer in afgedekte blender en zorg dat er geen hete vloeistof opspat. Zeef het mengsel en laat het door en door afkoelen.

  • Stap 3

    Op de dag zelf: Schil en snij de kiwi in plakjes. Doe dit in een kom en bewaar als garnering.

  • Stap 4

    Voor dit recept is temperen nodig. Bevestig het grove schaafmesaccessoire. Schaaf het ijs met de bevroren bramen in een kom of schaal. Giet de siroop over het ijs. Garneer het ijs met de kiwi.

  • Tip 1

    *Je kunt in plaats van bramen ook frambozen, aardbeien of blauwe bessen of een mengsel hiervan gebruiken.

  • Tip 2

    *Je kunt deze siroop met het fijne mesaccessoire over het schaafijs gieten. Verdun de siroop met een beetje koud water voor fijner ijs.

  • Tip 3

    *Het is normaal dat deze schaafijssiroop drijft op het ijs en niet met het ijs vermengt. Dat is geen probleem, omdat de bramensmaak al in het ijs zit.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Bramen-Kiwi Schaafijs

Stap 1

1 dag van tevoren: Vul de vormen met 40 g bramen (ongeveer 10-12 bramen). Vul met water tot aan de vullijn en zet 12 tot 24 uur in de vriezer.

Stap 2

1 dag van tevoren: Meng 400 g bramen, 180 ml water, 130 g suiker, citroensap en een snufje zout in een steelpan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur op de middelste stand en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer in afgedekte blender en zorg dat er geen hete vloeistof opspat. Zeef het mengsel en laat het door en door afkoelen.

Stap 3

Op de dag zelf: Schil en snij de kiwi in plakjes. Doe dit in een kom en bewaar als garnering.

Stap 4

Voor dit recept is temperen nodig. Bevestig het grove schaafmesaccessoire. Schaaf het ijs met de bevroren bramen in een kom of schaal. Giet de siroop over het ijs. Garneer het ijs met de kiwi.

Tip 1

*Je kunt in plaats van bramen ook frambozen, aardbeien of blauwe bessen of een mengsel hiervan gebruiken.

Tip 2

*Je kunt deze siroop met het fijne mesaccessoire over het schaafijs gieten. Verdun de siroop met een beetje koud water voor fijner ijs.

Tip 3

*Het is normaal dat deze schaafijssiroop drijft op het ijs en niet met het ijs vermengt. Dat is geen probleem, omdat de bramensmaak al in het ijs zit.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.