Skip the navigation

Carpaccio van raap en biet met pesto van ansjovis en amandelen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Turnip and beetroot carpaccio with anchovy and almonds pesto sauce

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

50 g

parmezaanse kaas, blokjes van 2,5 cm

1

rapen

2

rode bieten

25 g

amandelmeel

1 theelepel

ansjovispasta

1 theelepel

gehakte peterselie

4 eetlepel

extra vergine olijfolie

Snufje

gemalen zwarte peper

Stap voor stap

  1. Plaats de fijne schaafschijf op het foodprocessorhulpstuk en bevestig deze aan je KitchenAid keukenrobot. Zet een kom onder het hulpstuk.


  2. Zet de keukenrobot op snelheid 3 en voeg de blokjes Parmezaan toe. Druk de kaas met de wisser naar beneden.


  3. Was de rapen en bieten zorgvuldig om eventuele aarde te verwijderen.


  4. Vervang de fijne schaafschijf door de Exact Slice-schijf en schuif de verstelbare hendel naar links voor dunnere plakjes.


  5. Zet een kom onder het hulpstuk, zet de keukenrobot op snelheid 4 en voeg één voor één de groenten toe. Druk ze indien nodig voorzichtig naar beneden met de wisser.


  6. Doe de ansjovispasta met het amandelmeel, 4 eetlepels olijfolie en de gehakte peterselie in een kleine kom en meng goed.


  7. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de geschaafde Parmezaan.


  8. Besprenkel met de amandeldressing en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Serveer direct.


  9. Wil je echt indruk maken? Meng dan in een klein kommetje een ¼ kopje mayonaise met wat wasabipasta en knoflook en verdeel dit over het gerecht. Bestrooi vervolgens met gemalen hazelnoten.