Ingrediënten
Stap 1
Was en schil de zoete aardappelen. Je kunt het beste lange, dunne zoete aardappelen gebruiken.
Stap 2
Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten op de mixer/keukenrobot. Zet op snelheid 4 en voer de aardappels door de vultrechter.
Stap 3
Voeg olijfolie, zout en gerookte paprika toe aan de schijfjes zoete aardappel en hussel goed door.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 110 °C. Bekleed 2 bakplaten met aluminiumfolie, dit helpt om de chips knapperig te maken. Verspreid de schijfjes zoete aardappel gelijkmatig in één laag over de bakplaten. Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak de schijfjes een uur. Haal de bakplaten uit de oven en keer de schijfjes zoete aardappel om. Bak nog eens 45 minuten en keer ze weer om. Bak ze nog eens 15 minuten. Laat ze afkoelen en eet ze met een dipsausje.
Tip
Deze chips van zoete aardappel kun je het beste dezelfde dag nog eten.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Was en schil de zoete aardappelen. Je kunt het beste lange, dunne zoete aardappelen gebruiken.
Stap 2
Bevestig de snijder/rasp voor verse ingrediënten op de mixer/keukenrobot. Zet op snelheid 4 en voer de aardappels door de vultrechter.
Stap 3
Voeg olijfolie, zout en gerookte paprika toe aan de schijfjes zoete aardappel en hussel goed door.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 110 °C. Bekleed 2 bakplaten met aluminiumfolie, dit helpt om de chips knapperig te maken. Verspreid de schijfjes zoete aardappel gelijkmatig in één laag over de bakplaten. Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak de schijfjes een uur. Haal de bakplaten uit de oven en keer de schijfjes zoete aardappel om. Bak nog eens 45 minuten en keer ze weer om. Bak ze nog eens 15 minuten. Laat ze afkoelen en eet ze met een dipsausje.
Tip
Deze chips van zoete aardappel kun je het beste dezelfde dag nog eten.