Skip the navigation

Chocoladecake zonder meel

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Flourless chocolate cake

De lekkerste chocoladecake die je ooit zult eten.

Duration
Totaal1h10
Voorbereiden20min
Koken50min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

85 g

boter

225 g

pure chocoladedruppels

150 g

basterdsuiker

6

eieren, gesplitst

Stap voor stap

  1. Doe de chocolade en boter in een kom, zet deze in de magnetron en laat het in 30 seconden smelten. Laat het licht afkoelen.

  2. Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel en mix alles goed door elkaar.

  3. Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en mix op snelheid 10 totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk suiker toe en mix totdat er stijve pieken ontstaan.

  4. Vouw het chocolademengsel voorzichtig door de eiwitten. Giet het mengsel in een licht ingevet cakeblik van 24 cm doorsnee.

  5. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 135 °C. Laat afkoelen in geopende oven. Haal de cake pas uit het blik wanneer deze helemaal is afgekoeld.