Stap 1
Doe de chocolade en boter in een kom, zet deze in de magnetron en laat het in 30 seconden smelten. Laat het licht afkoelen.
Stap 2
Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel en mix alles goed door elkaar.
Stap 3
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en mix op snelheid 10 totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk suiker toe en mix totdat er stijve pieken ontstaan.
Stap 4
Vouw het chocolademengsel voorzichtig door de eiwitten. Giet het mengsel in een licht ingevet cakeblik van 24 cm doorsnee.
Stap 5
Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 135 °C. Laat afkoelen in geopende oven. Haal de cake pas uit het blik wanneer deze helemaal is afgekoeld.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Doe de chocolade en boter in een kom, zet deze in de magnetron en laat het in 30 seconden smelten. Laat het licht afkoelen.
Stap 2
Scheid de eieren. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel en mix alles goed door elkaar.
Stap 3
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en mix op snelheid 10 totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk suiker toe en mix totdat er stijve pieken ontstaan.
Stap 4
Vouw het chocolademengsel voorzichtig door de eiwitten. Giet het mengsel in een licht ingevet cakeblik van 24 cm doorsnee.
Stap 5
Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 135 °C. Laat afkoelen in geopende oven. Haal de cake pas uit het blik wanneer deze helemaal is afgekoeld.