Vorige bladzijde
Kinderen & Gezin

CHOCOLADEMADELEINES

Deze verrukkelijke dubbele chocolademadeleines smaken heerlijk bij zowel koffie als thee.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

10

Ingrediënten

10

Stappen

Tijd

40'

Voorbereiding

20'

Koken

60'

Totaal

Ingrediënten

  • 70 gbloem
  • 10 gcacaopoeder
  • 5 gbakpoeder
  • 70 gboter
  • 85 geieren
  • 60 gbasterdsuiker
  • 1 eetlepelhoning
  • 20 gvolle melk
  • 150 gpure chocolade
  • 30 ghazelnoten, fijngehakt
Maak het nu
  • Stap 0

    Dit recept is voor 12 madeleines.

  • Stap 1

    Verhit de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot deze bruin wordt. Giet de boter door een zeef en laat deze 5 minuten afkoelen.

  • Stap 2

    Doe de eieren, de basterdsuiker, de melk en de honing in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Verhoog de snelheid geleidelijk tot de hoogste snelheid en klop het mengsel twee minuten tot het licht en schuimig is.

  • Stap 3

    Vervang de draadgarde door de platte menghaak en voeg de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder toe. Mix op snelheid 2 gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg tijdens het mixen de boter toe.

  • Stap 4

    Laat het beslag 2 uur in de koelkast rusten.

  • Stap 5

    Verwarm de oven voor op 220 °C.

  • Stap 6

    Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag in de madeleinebakvormen die je met bakspray hebt ingevet.

  • Stap 7

    Plaats de madeleines in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 160 °C. Bak 15 minuten. Laat de jam afkoelen.

  • Stap 8

    Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron. Vermeng het en herhaal dit nog 3 keer tot de chocolade volledig is gesmolten.

  • Stap 9

    Doop de madeleines tot halverwege in de gesmolten chocolade en bestrooi ze met de hazelnoten. Leg ze op een vel bakpapier en laat de chocolade volledig hard worden.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

CHOCOLADEMADELEINES

Stap 0

Dit recept is voor 12 madeleines.

Stap 1

Verhit de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot deze bruin wordt. Giet de boter door een zeef en laat deze 5 minuten afkoelen.

Stap 2

Doe de eieren, de basterdsuiker, de melk en de honing in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Verhoog de snelheid geleidelijk tot de hoogste snelheid en klop het mengsel twee minuten tot het licht en schuimig is.

Stap 3

Vervang de draadgarde door de platte menghaak en voeg de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder toe. Mix op snelheid 2 gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg tijdens het mixen de boter toe.

Stap 4

Laat het beslag 2 uur in de koelkast rusten.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Stap 6

Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag in de madeleinebakvormen die je met bakspray hebt ingevet.

Stap 7

Plaats de madeleines in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 160 °C. Bak 15 minuten. Laat de jam afkoelen.

Stap 8

Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron. Vermeng het en herhaal dit nog 3 keer tot de chocolade volledig is gesmolten.

Stap 9

Doop de madeleines tot halverwege in de gesmolten chocolade en bestrooi ze met de hazelnoten. Leg ze op een vel bakpapier en laat de chocolade volledig hard worden.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.