Skip the navigation

Chocoladetruffels

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Chocolate Truffles

Volg ons recept voor de romigste chocoladetruffels.

Duration
Totaal15min
Voorbereiden5min
Koken10min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
VegetableSlicerAndShredderVegetableSlicerAndShredder

Ingrediënten

Serveren

125 g

pure chocolade (60%)

60 g

volle slagroom

50 g

acaopoeder

25 g

kokosschaafsel

Stap voor stap

  1. Bevestig de snijder/rasp met een grove rasptrommel op de mixer/keukenrobot. Rasp de chocolade op snelheid 6.

  2. Verwarm de slagroom op middelhoog vuur tot deze heet is, maar breng de room niet aan de kook. Schenk de warme room over de chocolade en laat dit 5 minuten staan.

  3. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot en meng 3 minuten op roersnelheid tot er een glad mengsel ontstaat. Giet het truffelmengsel in een ondiepe schaal. Zet het mengsel 4 uur in de koelkast.

  4. Rooster de kokossnippers op middelhoog vuur. Laat het geheel afkoelen en doe de kokossnippers in de foodprocessor. Zorg dat het multifunctionele mes is geplaatst.

  5. Pulseer tot de kokossnippers fijngehakt zijn (niet poeder).

  6. Leg de gehakte kokossnippers op een ondiep bord. Strooi het cacaopoeder op een ander ondiep bord.

  7. (Deze stap werkt het best met dunne latexhandschoenen aan.) Schep met een meloenschepje een kleine hoeveelheid van het gekoelde truffelmengsel en vorm dit tot een balletje met een diameter van ongeveer 2,5 cm.

  8. Rol de helft van de balletjes in het cacaopoeder en de helft in de kokossnippers.

  9. Bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast.