Skip the navigation

Corn chowder dikke maissoep

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Corn Chowder

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

990 g

bevroren, gele, zoete maïskorrels, ontdooid

360 ml

groentebouillon

45 g

rauwe, ongezouten cashewnoten

1 tbsp

theelepel vers citroensap

3/4 theelepel

fijngehakte verse tijm (2 takjes) (optioneel)

3/4 theelepel

zeezout of meer naar smaak

1/2 theelepel

theelepel uienpoeder

1/2 theelepel

knoflookpoeder

1/4 theelepel

theelepel kurkuma (optioneel)

Snufje

cayennepeper (optioneel)

Stap voor stap

  1. Doe 660 g maïs, bouillon, cashewnoten, citroensap, tijm (indien gebruikt), zout, uienpoeder, knoflookpoeder, kurkuma en cayennepeper (indien gebruikt) in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.


  2. Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in.


  3. Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt. U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.


  4. Roer de overige maïs erdoor en laat een minuut rusten zodat de soep de maïs opwarmt. Breng op smaak met zout.


  5. Serveer met een heel klein snufje cayennepeper of zwarte peper.


  6. De soep komt heet uit de blender.