Skip the navigation

Cupcakes met citroen en maanzaad

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Lemon and poppyseed cupcakes

Heerlijke cupcakes die er prachtig uitzien en friszuur smaken.

Duration
Totaal50min
Voorbereiden30min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

175 g

zelfrijzend bakmeel

175 g

boter, zacht

175 g

basterdsuiker

3

eieren

1 eetelepel

maanzaad

1 eetlepel

citroenrasp

90 ml

vers citroensap

225 g

boter

400 g

poedersuiker

Stap voor stap

  1. Doe 175 g zachte boter met de suiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.

  2. Zet de snelheidshendel op 4 en mix tot het mengsel licht en luchtig is.

  3. Voeg de eieren toe en blijf op snelheid 4 mixen.

  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, het maanzaad en de citroenrasp toe. Mix op snelheid 4 gedurende 2 minuten tot het beslag glad is.

  5. Doe muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en doe in ieder vormpje een grote lepel beslag.

  6. Bak 18-20 minuten op 180 °C. Laat de cupcakes afkoelen.

  7. Om de botercrème te maken, doe je de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix de boter tot deze zeer zacht is. Voeg citroensap toe.

  8. Voeg geleidelijk poedersuiker toe en mix telkens tot de suiker volledig is opgenomen. Schraap de kom indien nodig.

  9. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit de crème op de cupcakes.

  10. Bestrooi de cupcakes met wat maanzaad.