Skip the navigation

Currysoep met geroosterde bloemkool

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Roasted cauliflower and curry soup

Heerlijk romige, kruidige soep met kokosmelk.

Duration
Totaal1h10
Voorbereiden10min
Koken1h

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

1

tomaten

150 g

bloemkoolroosjes

1/8

ui

1 teen

knoflook

1/2 eetlepel

olijfolie

150 ml

water

100 ml

kokosmelk

1/2

bouillonblokje

1/2 eetlepel

rode currypasta

1/4 theelepel

kurkuma

1 cm

verse gemberwortel

1/2 eetlepel

verse koriander (als garnering)

Stap voor stap

  1. Snijd de tomaten doormidden. Leg de bloemkool, tomaten, ui en knoflook op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.


  2. Doe het water, de kokosmelk, het bouillonblokje, de groenten, de currypasta, de kurkuma en de gemberwortel in de kan van een blender. Schakel de soepstand in en laat het programma lopen totdat het klaar is.


  3. Doe de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk en verse koriander.