Currysoep met geroosterde bloemkool
Heerlijk romige, kruidige soep met kokosmelk.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1
tomaten
150 g
bloemkoolroosjes
1/8
ui
1 teen
knoflook
1/2 eetlepel
olijfolie
150 ml
water
100 ml
kokosmelk
1/2
bouillonblokje
1/2 eetlepel
rode currypasta
1/4 theelepel
kurkuma
1 cm
verse gemberwortel
1/2 eetlepel
verse koriander (als garnering)
Stap voor stap
Snijd de tomaten doormidden. Leg de bloemkool, tomaten, ui en knoflook op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Doe het water, de kokosmelk, het bouillonblokje, de groenten, de currypasta, de kurkuma en de gemberwortel in de kan van een blender. Schakel de soepstand in en laat het programma lopen totdat het klaar is.
Doe de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk en verse koriander.