Skip the navigation

Driekoningentaart

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Epiphany cake

Maak deze romige bladerdeegtaart met frangipane om Driekoningen te vieren!

Duration
Totaal1h
Voorbereiden30min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

250 g

bloem

theelepel 1/4+1/4

salt

120 g

koud water

75 g

basterdsuiker

100 g

amandelmeel

3

eieren

100+100+50 g

(zacht geworden) boter

1/2 theelepel

amandelextract

Stap voor stap

  1. Doe de bloem, het zout en het water in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak.


  2. Kneed op snelheid 2 gedurende 5 minuten tot het deeg een bal wordt.


  3. Haal het deeg uit de kom, wikkel het in huishoudfolie en zet het ten minste 30 minuten in de koelkast.


  4. Rol de boter (2 x 100 g) uit tot een rechthoek.


  5. Doe de suiker, het amandelmeel, het zout en de eieren in de kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde.


  6. Mix op snelheid 2 tot alle ingrediënten zijn gemengd.


  7. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot.


  8. Voeg de zacht geworden boter (50 g) en het amandelextract toe en mix op snelheid 4 tot een glad beslag.


  9. Verdeel het deeg in twee delen. Rol elke helft uit tot een rechthoek.


  10. Leg de boter in het midden van het deeg en vouw de randen over de bovenkant.


  11. Laat in de koelkast 60 minuten afkoelen.


  12. Rol de twee delen deeg uit. Doe dit door de randen over de bovenkant te vouwen.


  13. Draai het deeg elke keer dat je het uitrolt een kwartslag. Herhaal deze stap 3 keer.


  14. Verdeel de amandelvulling over 1 cirkel van bladerdeeg. Strijk het gelijkmatig glad en laat aan de rand wat ruimte over. Bestrijk de randen met een beetje water.


  15. Plaats het tweede uitgerolde deeg over de vulling. Snijd de randen indien nodig af.


  16. Maak de randen dicht door ze met je vingers stevig naar beneden te drukken.


  17. Bestrijk met eierdooier. Gebruik een scherp mes om een patroon te maken op de bovenkant van de taart.


  18. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.