Vorige bladzijde

Dulce De Leche Cappuccino schaafijs

Een decadent dessert voor koffieliefhebbers. Zoet en vol en heerlijk voor een warme zomeravond.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

7

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

30'

Totaal

Ingrediënten

  • 4 pucks4 pucks met espresso
  • 4 shots4 shots espresso
  • 500 ml500 ml melk van 2%.
  • 125 ml½ cup (125 ml) dulce de leche
  • 125 ml½ cup (125 ml) gecondenseerde melk
  • 35 g12 tot 15 (35 g) in chocola gehulde koffiebonen
  • 6 g2 eetlepels (6 g) geraspte koffiechocolocade
Maak het nu
  • Stap 1

    1 dag van tevoren: Vul 4 vormen met elk 1 shot espresso.

  • Stap 2

    1 dag van tevoren: Giet melk in de vormen tot aan de vullijn (circa 125 ml per vormpje). Laat de vormen 12 tot 24 uur in de vriezer bevriezen.

  • Stap 3

    Op de dag zelf: Giet 125 ml dulce de leche in een kom en verdun met 125 ml gecondenseerde melk. Je kunt ook andere melk gebruiken, als je maar zorgt dat het mengsel een vloeibare consistentie heeft. Roer door elkaar zodat je het ijs ermee kunt besprenkelen en het naar beneden zakt. Dit is de zoetstof.

  • Stap 4

    Voor dit recept is temperen niet nodig. Schaaf het espresso-ijs in een schaal of kom. Giet 25 ml of meer (afhankelijk van hoe zoet je de cappuccino wilt hebben) van de dulce de leche mix over het ijs en garneer met 3 tot 4 in chocola gehulde koffiebonen of geraspte koffiechocolocade.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Dulce De Leche Cappuccino schaafijs

Stap 1

1 dag van tevoren: Vul 4 vormen met elk 1 shot espresso.

Stap 2

1 dag van tevoren: Giet melk in de vormen tot aan de vullijn (circa 125 ml per vormpje). Laat de vormen 12 tot 24 uur in de vriezer bevriezen.

Stap 3

Op de dag zelf: Giet 125 ml dulce de leche in een kom en verdun met 125 ml gecondenseerde melk. Je kunt ook andere melk gebruiken, als je maar zorgt dat het mengsel een vloeibare consistentie heeft. Roer door elkaar zodat je het ijs ermee kunt besprenkelen en het naar beneden zakt. Dit is de zoetstof.

Stap 4

Voor dit recept is temperen niet nodig. Schaaf het espresso-ijs in een schaal of kom. Giet 25 ml of meer (afhankelijk van hoe zoet je de cappuccino wilt hebben) van de dulce de leche mix over het ijs en garneer met 3 tot 4 in chocola gehulde koffiebonen of geraspte koffiechocolocade.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.