Skip the navigation

Eenvoudige chocolademousse

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Easy chocolate mousse

Gemakkelijke chocolademousse die decadent en rijk van smaak is.

Duration
Totaal3h10
Voorbereiden10min
Instelling3h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

120 g

gepasteuriseerde eiwitten

80 g

pure chocoladedruppels

1 eetlepel

basterdsuiker

25 g

zure room

2

frambozen

Stap voor stap

  1. Giet de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde. Zet de snelheidshendel op 10 en klop de eiwitten tot je stijve pieken kunt maken.

  2. Voeg suiker toe en klop totdat er stijve pieken ontstaan.

  3. Smelt de chocoladestukjes ongeveer 30 seconden op een hoge stand in de magnetron of totdat ze net gesmolten zijn.

  4. Schenk de gesmolten chocolade over in een aparte kom. Voeg een eetlepel van de geklopte eiwitten toe aan de gesmolten chocolade en meng het krachtig door elkaar met een spatel.

  5. Herhaal dit totdat alle eiwitten erin zijn opgenomen.

  6. Schep de massa in 4 kopjes of schaaltjes en zet deze 3 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer met zure room en frambozen.