Engelse scones
Engelse klassieker, de scones, lekker als ontbijt of bij high tea.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
240 g
zelfrijzend bakmeel
2/3 theelepel
bakpoeder
een snufje
zout
2 eetlepel
suiker
60 g
boter
120 ml
warme melk
1
ei
Stap voor stap
Doe het meel in de kom van de mixer/keukenrobot.
Voeg bakpoeder, zout, suiker en boterblokjes toe.
Bevestig de platte menghaak en zet de snelheidshendel op 2. Meng 2 minuten.
Voeg langzaam de warme melk toe terwijl de mixer/keukenrobot in werking is. Mix 2 minuten.
Breng het deeg over op het met bloem bestoven oppervlak en vouw het 3 keer totdat het glad is.
Rol het deeg uit tot het ongeveer 3 cm dik is. Gebruik een ronde koekjessnijder van ongeveer 5 cm doorsnee en snijd de scones uit.
Leg ze op een bakplaat die is bedekt met bakpapier. Klop een ei en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee.
Bak 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C of tot ze goudbruin zijn.
Serveer met lemon curd en clotted cream.