Skip the navigation

Engelse scones

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - English scones

Engelse klassieker, de scones, lekker als ontbijt of bij high tea.

Duration
Totaal27min
Voorbereiden15min
Koken12min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

240 g

zelfrijzend bakmeel

2/3 theelepel

bakpoeder

een snufje

zout

2 eetlepel

suiker

60 g

boter

120 ml

warme melk

1

ei

Stap voor stap

  1. Doe het meel in de kom van de mixer/keukenrobot.

  2. Voeg bakpoeder, zout, suiker en boterblokjes toe.

  3. Bevestig de platte menghaak en zet de snelheidshendel op 2. Meng 2 minuten.

  4. Voeg langzaam de warme melk toe terwijl de mixer/keukenrobot in werking is. Mix 2 minuten.

  5. Breng het deeg over op het met bloem bestoven oppervlak en vouw het 3 keer totdat het glad is.

  6. Rol het deeg uit tot het ongeveer 3 cm dik is. Gebruik een ronde koekjessnijder van ongeveer 5 cm doorsnee en snijd de scones uit.

  7. Leg ze op een bakplaat die is bedekt met bakpapier. Klop een ei en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee.

  8. Bak 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C of tot ze goudbruin zijn.

  9. Serveer met lemon curd en clotted cream.