Skip the navigation

Fettuccine van aardappel en tarwemeel met paddenstoelen

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Potato and wheat flour fettuccine with mushrooms

Kook de aardappels ongeschild in gezouten water totdat ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en schil ze.

Duration
Totaal1h10
Voorbereiden50min
Koken20min

Hulpmiddelen

PastaCuttersPastaCutters
PastaRollerPastaRoller
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

100 g

tarwemeel

100 g

semolinameel

2

eieren

75 g

aaardappel

150 g

wilde paddenstoelen

50 g

geraspte parmezaanse kaas

15 g

gehakte peterselie

1 teentje

knoflook

2 tbsp

extra vergine olijfolie

pinch

eetlepels

Een snufje

gemalen peper

Stap voor stap

  1. Kook de aardappels ongeschild in gezouten water totdat ze zacht zijn. Laat ze afkoelen en schil ze.


  2. Doe de eieren, aardappels, het tarwe- en semolinameel en 1/3 theelepel zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.


  3. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.


  4. Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.


  5. Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Doe dit nogmaals op dikte 3.


  6. Haal de pasta met één hand door de fettuccinesnijder en gebruik je andere hand om de pasta te begeleiden als deze uit de fettuccinesnijder komt.


  7. Leg de fettuccine op een doek waar je wat extra meel op hebt gestrooid en laat een paar minuten drogen voor gebruik, of gebruik het droogrek voor pasta van KitchenAid.


  8. Breng terwijl de pasta droogt een grote pan gezouten water aan de kook. Verhit in een grote koekenpan 4 eetlepels olie en voeg de gehakte peterselie, knoflook en paddenstoelen toe. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Kook de fettuccine in de pan water, giet af in een vergiet en voeg toe aan de pan met paddenstoelen. Bak de fettuccine 1 minuut mee in de pan en verdeel het gerecht vervolgens over 4 borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer direct.


  9. Snijd wat salieblaadjes heel fijn en voeg deze tijdens het kneden toe aan het fettuccinedeeg voor extra smaak.