Skip the navigation

Flapjack

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Flapjack

Een flapjack is een zoete en knapperige reep waar je heerlijk van kunt genieten bij een kopje thee.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden10min
Koken25min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

100 g

boter

60 g

stroop

66 g

lichtbruine suiker

133 g

havermout

1/12 theelepel

kaneel

Stap voor stap

  1. Verwarm de boter, stroop en suiker in een pan. Blijf roeren tot alles is opgelost.


  2. Doe de haver en kaneel in de kom van een mixer/keukenrobot en bevestig de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 15 seconden.


  3. Voeg het botermengsel toe en meng op snelheid 2 tot alle haver is bedekt. Doe het mengsel in een vierkant bakblik dat royaal is ingevet met boter. Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C totdat de randen goudbruin zijn.


  4. Het midden blijft 'wiebelen'. Laat het 4 uur afkoelen in een bakje.

  5. Verwijder uit het bakblik en snijd in vierkante blokjes.