Skip the navigation

Geblende cocktail met salie honing en ananas

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Sage Honey Pineapple Blended Cocktail

Deze unieke tropische cocktail is een prachtige combinatie van salie, honing en ananas, perfect voor dagen dat je iets te vieren hebt. Maak er zelf een met je KitchenAid blender.

Duration
Totaal23min
Voorbereiden3min
Koken20min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

600 g

bevroren ananas

60 ml

limoensap

115 ml

wodka

60 g

honing

5 takjes

verse salie (plus extra voor de garnering)

175-200 g

ijs

120 ml

water

Stap voor stap

  1. Maak de salie-honingsiroop. Doe de honing, de salie en het water in een steelpan met 5 takjes verse salie. Verwarm op middelhoog vuur tot het mengsel begint te borrelen. Zet het vuur iets lager en laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen. Zet het vuur uit en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Haal dan de salie eruit.


  2. Doe de bevroren ananas, de wodka, het limoensap en de salie-honingsiroop in de blender. Meng op de smoothiestand en laat de hele cyclus lopen. Serveer direct en garneer met een geroosterd salieblad. Opmerking: je kunt de salieblaadjes roosteren door ze met een tang vast te houden en ze boven een vlam te houden tot de randjes licht gebrand zijn. Heb je geen diepvriesananas? Gebruik dan een verse. Haal eerst de schil eraf en de kern eruit. Snijd het ananasvlees in lange repen en snijd de repen in kleine blokjes. Verdeel de blokjes in een enkele laag over een plaat en zet ze in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn (ongeveer 30-45 minuten).