i

Geblende cocktail met salie, honing en ananas

Voorbereiding

3min.

Koken

20min.

Geblende cocktail met salie, honing en ananas

Deze unieke tropische cocktail is een prachtige combinatie van salie, honing en ananas, perfect voor dagen dat je iets te vieren hebt. Maak er zelf een met je KitchenAid blender.

Ingrediënten

  • 590 g bevroren ananas
  • 60 ml limoensap
  • 115 ml wodka
  • 60 ml honing
  • 5 takjes verse salie (plus extra voor de garnering)
  • 175-200 g ijs
  • 120 ml water

Maak de salie-honingsiroop. Doe de honing, de salie en het water in een steelpan met 5 takjes verse salie. Verwarm op middelhoog vuur tot het mengsel begint te borrelen. Zet het vuur iets lager en laat het mengsel 15 minuten zacht pruttelen. Zet het vuur uit en laat het mengsel 30 minuten afkoelen. Haal dan de salie eruit.

Doe de bevroren ananas, de wodka, het limoensap en de salie-honingsiroop in de blender. Meng op de smoothiestand en laat de hele cyclus lopen. Serveer direct en garneer met een geroosterd salieblad. Opmerking: je kunt de salieblaadjes roosteren door ze met een tang vast te houden en ze boven een vlam te houden tot de randjes licht gebrand zijn. Heb je geen diepvriesananas? Gebruik dan een verse. Haal eerst de schil eraf en de kern eruit. Snijd het ananasvlees in lange repen en snijd de repen in kleine blokjes. Verdeel de blokjes in een enkele laag over een plaat en zet ze in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn (ongeveer 30-45 minuten).

INSCHRIJVEN

top

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.