Skip the navigation

Gehaktbrood

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Meatloaf

Niets biedt meer troost dan dit klassieke gehaktbrood!

Duration
Totaal1h25
Voorbereiden15min
Koken1h10

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1

ui

2 teentjes

knoflook

1 eetlepel

boter

100 g

brood

verse tijm

1 kg

rundergehakt

1 theelepel

paprikapoeder

1 eetlepel

worcestersaus

1

ei

1 theelepel

peper

1 theelepel

zout

250 ml

melk

1,5 eetlepel

ketchup

1,5 eetlepel

bruine suiker

1,5 eetlepel

mosterd

Stap voor stap

  1. Schil en snipper de ui en knoflook grof.


  2. Voeg ze toe aan de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Pulseer totdat de uien en knoflook zijn fijngehakt.


  3. Smelt de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur in een pan totdat ze bruin zijn.


  4. Doe het brood en de tijm in de foodprocessor met daaraan het multifunctionele roestvrijstalen mes. Mix op snelheid 1 totdat het brood uit fijne kruimels bestaat. Zet apart.


  5. Bevestig de platte menghaak aan de mixer/keukenrobot en plaats in de kom: rundergehakt, paprikapoeder, worcestersaus, ei, gebakken uien en knoflook, broodkruimels, peper, zout en de helft van de melk.


  6. Mix op snelheid 2 en giet de andere helft van de melk erbij.


  7. Leg het vlees op een bakplaat met bakpapier en vorm met je handen het gehaktbrood. Gebruik een scherp mes om een patroon te snijden op de bovenkant van het brood.


  8. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.


  9. Mix in een aparte kom met een lepel de ketchup, bruine suiker en mosterd.


  10. Smeer na 35 minuten de bovenkant van het gehaktbrood in met een royale hoeveelheid saus. Plaats het gehaktbrood terug in de oven en bak het nog eens 35 minuten.