Skip the navigation

Gerookte tomatensoep met kikkererwten

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Smokey Tomato Soup with Chickpeas

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

960 ml

groentebouillon

88 g

stevig aangedrukte zongedroogde tomaten (droog of in olie; dep de overtollige olie op)

20 g

gehakte bosui (het wit en het groen)

2

gehakte bosui (het wit en het groen)

1

middelgrote knoflookteen (1 theelepel fijngehakt)

1 theelepel

zeezout of meer naar smaak

1/4 theelepel

gerookte paprika

1/8 tsp

rode pepervlokken

300 g

parten gesneden verse tomaten

1 eetlepel

vers citroensap of naar smaak

425 g

gekookte kikkererwten (540 g), uitgelekt en gespoeld

70 g

kop fijngehakte bladpeterselie of meer naar smaak

Stap voor stap

  1. Doe de bouillon, de zongedroogde tomaten, de bosui, de ontpitte dadels, knoflook, zout, gerookte en rode pepervlokken in de mengkom van de KitchenAid® Power Plus®-blender.


  2. Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in.


  3. Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt.


  4. U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.


  5. Voeg de verse tomaten en het citroensap toe, sluit het deksel en pureer 3 tot 5 seconden op snelheid 3 totdat de tomaten grof gehakt zijn.


  6. Voeg de kikkererwten en bladpeterselie toe en laat de soep ongeveer een minuut rusten in de afgesloten beker om alles warm te laten worden.


  7. De soep komt heet uit de blender.


  8. Schep in kommen en serveer meteen, gegarneerd met een toefje fijngehakte peterselie.


  9. Voor demonstratiedoeleinden moet de soep eigenlijk in een pan worden gegoten en dan uitgeschept in kleine kommen voor een gelijkmatige verdeling van vloeistof en kikkererwten.