Skip the navigation

Gnocchi van zoete aardappel met beurre noisette honingsaus

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Sweet Potato Gnocchi with Brown Butter Honey Sauce

Deze kleurrijke, lekkere en pittige gnocchi van zoete aardappel barst van de smaak. Heel eenvoudig te maken met een KitchenAid mixer.

Duration
Totaal1h20
Voorbereiden1h
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

2-3

zoete aardappelen

1 grote (225g)

roodschillige aardappel

1

eidooier

1 theelepel

zout

210 g

bloem

30 g

cakemeel

85 g

boter

3

knoflookteentjs, fijngesneden

70 g

pijnboompitten

1 theelepel

verse salie, gehakt

85 g

honing

150 g

babyspinazie

vers geraspte parmezaanse kaas (naar smaak)

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappelen doormidden en leg ze op een bakplaat, met de vleeszijde naar beneden. Plaats de aardappelen in de oven en bak ongeveer 35 minuten totdat je er met een vork in kunt prikken. (Opmerking: het duurt langer om roodschillige aardappelen te bakken).


  2. Zodra de aardappelen zijn gebakken en voldoende zijn afgekoeld, verwijder je de schil.


  3. Schep de geschilde aardappelen in de mixer en bevestig de platte menghaak. Begin op snelheid 2, verhoog daarna de snelheid naar 6 en pureer de aardappelen gedurende 30 seconden.


  4. Vervang de platte menghaak door de kneedhaak. Voeg zout en de eidooier toe en zet de mixer op snelheid 2. Voeg tijdens het mixen de bloem toe, ongeveer een kwart per keer. Zodra de bloem in het mengsel is opgenomen, voeg je meteen de volgende schep toe en schakel je de mixer uit zodra de laatste schep bloem is opgenomen. Het deeg hoort een beetje kleverig te zijn, maar als het te kleverig is, voeg je nog 30 g bloem toe voordat je het uit de mengkom verwijdert.


  5. Doe wat bloem op je handen en haal het deeg uit de mixer. (Kneed het deeg voorzichtig op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het klaar is voor de volgende stap. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol het deeg in een dunne cilindervorm met een diameter van ongeveer 1-1,5 cm, één stuk tegelijk. Snijd de cilinder in de lengte in stukken van 1-1,5 cm en rol elk stuk over de tanden van een vork (of gnocchi-bord) om adrukken te maken.


  6. Breng een grote pan water aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe. Kook de gnocchi in porties gedurende 4-5 minuten of totdat ze boven komen drijven. Gebruik een schuimspaan om gnocchi op een schone bakplaat met een rand te plaatsen. Laat helemaal afkoelen.


  7. Smelt de boter in een grote steelpan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, zet je het vuur op de middelste stand en verhit je de boter ongeveer 3 minuten tot de boterstukjes bruin worden en geroosterd ruiken (beweeg de pan af en toe heen en weer). Zet het vuur op middelhoog, voeg gemalen knoflook, pijnboompitten en salie toe en roer het geheel gelijkmatig door de boter. Rooster 1-2 minuten en roer af en toe.


  8. Doe de gnocchi in de steelpan. Roer voorzichtig door de boter om de gnocchi gelijkmatig te bedekken en laat 1 minuut koken zonder deksel. Voeg de honing toe, roer opnieuw en laat nog een minuut koken. Voeg ten slotte de babyspinazie toe, dek de pan af en laat de spinazie ongeveer een minuut slinken. Haal het deksel van de pan en roer de spinazie door het mengsel.


  9. Zet het vuur uit, bedek de gnocchi met verse geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct met zoutvlokken, versgemalen peper en meer Parmezaanse kaas.