Skip the navigation

Groentenfrittata

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Veggie frittata

Een perfecte frittata vol zomergroenten.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden10min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
FoodProcessorAttachmentFoodProcessorAttachment

Ingrediënten

Serveren

1

courgette

1

rode paprika

80 g

gruyèrekaas

5

eieren

120 g

ricotta

1/2

ui

2

basilicumblaadjes

2 eetlepel

olijfolie

1/2 theelepel

zout

1/4 theelepel

peper

Stap voor stap

  1. Bevestig de foodprocessor met de snijroosterschijf op de mixer/keukenrobot. Hak de ui op snelheid 6.

  2. Giet olie in een ovenbestendige koekenpan. Bak de ui gedurende 3 minuten in de koekenpan op middelhoog vuur.

  3. Hak de courgette en rode paprika met de foodprocessor en de snijroosterschijf op snelheid 4.

  4. Voeg de courgette en rode paprika toe aan de pan en bak gedurende 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten zachter worden.

  5. Doe de eieren, de gruyèrekaas, de ricotta, het zout en de peper in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en mix gedurende 1 minuut op snelheid 4.

  6. Giet het mengsel in de koekenpan, voeg basilicumblaadjes toe en meng alles voorzichtig.

  7. Laat 8–10 minuten bakken op laag vuur. Zet de pan in de oven en bak onder de grill bij 220°C, gedurende 8 minuten of tot goudbruin en gestold.