Skip the navigation

Gyoza met groenten

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - VEGETABLE GYOZA

Gestoomde hartige smaakbommetjes die de perfecte snack of het perfecte voorgerecht zijn op elk feestje.

Duration
Totaal23min
Voorbereiden15min
Koken8min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

1

sjalot

250 g

paddenstoelenmix

30 ml

sesamolie

30 ml

sojasaus

2

lente-uien

16

wontonvellen

100 g

sesamzaadjes

neutrale olie

water

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 16 dumplings.

  2. Schil en snipper de sjalot grof. Voeg het toe aan de kom van de draadloze hakmolen.

  3. Scheur de paddenstoelen doormidden en voeg ze toe aan de kom van de draadloze hakmolen.

  4. Schuif de snelheidsregelaar naar stand 2 en druk op de pulse/aan-knop om de groenten grof te hakken.

  5. Verhit de sesamolie en bak de paddenstoelen gedurende 8 minuten.

  6. Roer de sojasaus en de gehakte lente-ui erdoor. Kook tot bijna al het water verdampt is. Laat het afkoelen.

  7. Maak de rand van het wontonvel vochtig en doe een eetlepel van de paddenstoelvulling in het midden van het deeg. Druk of vouw de dumpling dicht.

  8. Dompel de onderkant van de dumpling in water en vervolgens in de sesamzaadjes.

  9. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de dumplings tot de sesamzaadjes goudbruin zijn. Voeg het water toe (let op voor spatten) en doe het deksel op de koekenpan. Laat het gedurende 8 minuten stomen.