Hartige courgettecake
Deze hartige courgettecake wordt je favoriete brunchrecept.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
1/3
courgette
83 g
bloem
66 g
feta
33 ml
olijfolie
33 ml
melk
1
eieren
1/9 bosje
bieslook
1/9 bosje
munt
1/3 eetlepel
bakpoeder
1/3 theelepel
zout
Stap voor stap
Doe de bloem, het bakpoeder, het zout, de melk, de olie en de eieren in de kom van de mixer/keukenrobot.
Bevestig de platte menghaak en mix gedurende 35-40 seconden op snelheid 2 tot een glad beslag.
Bevestig de foodprocessor met de raspschijf aan de mixer/keukenrobot. Plaats de kom met het beslag eronder. Snijd een courgette in 4 stukken en duw deze op snelheid 6 door de vultrechter.
Verkruimel de feta in de kom. Hak en voeg de kruiden toe en meng gedurende 15 seconden op snelheid 1 in de mixer/keukenrobot met een platte menghaak.
Giet het beslag in een bakblik dat is bedekt met bakpapier. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.