Skip the navigation

Havermoutpap met bosbessensaus

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Overnight porridge with blueberry sauce

Na een nachtje in de koelkast is deze havermoutpap een gezond en voedzaam ontbijt.

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

90 g

havermout

2 eetlepels

pindakaas

2 eetlepels

ahornsiroop

360 ml

melk

150 g

bosbessen

1 theelepel

citroensap

1 eetlepel

suiker

Stap voor stap

  1. Doe de havermout, pindakaas, ahornsiroop en melk in de kan.


  2. Bewaar de kan ten minste 6 uur in de koelkast, maar bij voorkeur een hele nacht.


  3. Meng de bosbessen, het citroensap en de suiker in een steelpan. Laat zachtjes koken tot de bosbessen zacht zijn en uit elkaar vallen.


  4. Giet de bosbessen in de kan van de blender en meng op snelheid 7. Giet de saus door een fijne zeef.


  5. Schenk voor het serveren de bosbessensaus over de havermoutpap.