Vorige bladzijde

IJsthee met perzik en nectarine

Verfrissende, zelfgemaakte ijsthee.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

7

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

10'

Voorbereiding

20'

Koken

30'

Totaal

Ingrediënten

  • 2perzik
  • 2nectarine
  • 1,2 literwater
  • 100 mlhoning
  • 5 takjesrozemarijn
  • 3 zakjeswitte perzikthee
  • 2citroen
Maak het nu
  • Stap 1

    Snijd de ontpitte perziken en nectarines in plakjes. Doe ze in een kleine steelpan. Voeg 500 ml water, de honing en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken op een laag vuur. Plet het fruit zachtjes met een houten lepel. Zeef en laat helemaal afkoelen.

  • Stap 2

    Breng 700 ml water aan de kook en laat het afkoelen tot 80°C. Hang de theezakjes in een theepot. Giet het hete water in de theepot en laat 3 minuten trekken. Gooi de theezakjes weg en laat de thee helemaal afkoelen. Schenk over in een kan.

  • Stap 3

    Voeg de siroop van de perzik en nectarine toe aan de thee. Pers het sap uit de twee citroenen en voeg toe aan de thee.

  • Stap 4

    Zet 1 uur in de koelkast en serveer met ijsblokjes en takjes rozemarijn.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

IJsthee met perzik en nectarine

Stap 1

Snijd de ontpitte perziken en nectarines in plakjes. Doe ze in een kleine steelpan. Voeg 500 ml water, de honing en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken op een laag vuur. Plet het fruit zachtjes met een houten lepel. Zeef en laat helemaal afkoelen.

Stap 2

Breng 700 ml water aan de kook en laat het afkoelen tot 80°C. Hang de theezakjes in een theepot. Giet het hete water in de theepot en laat 3 minuten trekken. Gooi de theezakjes weg en laat de thee helemaal afkoelen. Schenk over in een kan.

Stap 3

Voeg de siroop van de perzik en nectarine toe aan de thee. Pers het sap uit de twee citroenen en voeg toe aan de thee.

Stap 4

Zet 1 uur in de koelkast en serveer met ijsblokjes en takjes rozemarijn.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.