i
Vorige bladzijde
Snel & Gemakkelijk

Indiase kikkererwtenflensjes

Giet water en olie in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender en voeg het meel en de andere droge ingrediënten toe, zonder de korianderblaadjes. Pureer 5 seconden op snelheid 3 of net genoeg totdat er geen klonters meer zijn in het beslag.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

10

Ingrediënten

15

Stappen

Ingrediënten

  • 300 mllauw, gefilterd water (*zie opmerking)
  • 2lepels, of meer voor de bereiding, saffloer-, druivenpit- of olijfolie
  • 125 gbesan-meel of gewoon kikkererwtenmeel (*zie opmerking)
  • ¾theelepel zeezout
  • ½theelepel knoflookpoeder
  • ½theelepel uienpoeder
  • ¼theelepel gele (hete) curry (poeder)
  • theelepel cayennepeper
  • theelepel kala namak (indiaas zwart zout) (optioneel)
  • 19 gstevig aangedrukte, verse korianderblaadjes
Maak het nu
  • Stap 1

    Giet water en olie in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender en voeg het meel en de andere droge ingrediënten toe, zonder de korianderblaadjes. Pureer 5 seconden op snelheid 3 of net genoeg totdat er geen klonters meer zijn in het beslag.

  • Stap 2

    (Niet te lang pureren.)

  • Stap 3

    Voeg de verse koriander toe en pureer ongeveer 3 seconden op snelheid 3 totdat de blaadjes grof gehakt zijn.

  • Stap 4

    Stort het beslag in een kom en laat het 10 tot 15 minuten lichtjes indikken.

  • Stap 5

    Vet met keukenpapier een antiaanbakpan van 20 cm in met ongeveer een halve theelepel olie.

  • Stap 6

    Verhit de pan op een laag of middelhoog vuur, afhankelijk van uw fornuis.

  • Stap 7

    Til de pan van het vuur en giet krap 75 ml beslag erin terwijl u de pan ronddraait om het beslag over de bodem te verdelen.

  • Stap 8

    (Ik laat het beslag twee keer alle randen bedekken zodat ze randen niet te dun en te broos worden.)

  • Stap 9

    Zet de pan weer op het vuur en bak het flensje ongeveer 2 minuten totdat er zich luchtbellen in de bovenkant vormen en de zijkanten vlot loskomen van de bodem.

  • Stap 10

    Draai het flensje voorzichtig om met een spatel en bak nog een minuut goudbruin.

  • Stap 11

    Leg het flensje op een bord. Herhaal dit totdat het beslag op is en vet de pan met het keukenpapier voor elk flensje in met wat olie.

  • Stap 12

    Stapel de flensjes op elkaar zodat ze zacht blijven en opgerold kunnen worden.

  • Stap 13

    Serveer met chutney, dipsaus of gevuld met groenten.

  • *Opmerking

    *Opmerking: Als u gewoon kikkererwtenmeel in de plaats van besan-meel gebruikt, gebruik dan 230 ml water.

  • Opmerkingen bij de bereiding

    Ik heb dit getest met pittige gele Indiase curry. Ik heb met opzet weinig curry- en cayennepeper gebruikt zodat de flensjes kunnen worden geserveerd met curry, chutneys, dipsauzen enz. U kunt ook 1/2 theelepel curry en 1/4 theelepel cayennepeper gebruiken om de flensjes zelf pittig te laten smaken.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 5% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 5% korting op mijn volgende aankoop.



b) Met betrekking tot de garantieservices voor mijn Grote huishoudapparaten-toestel zou ik graag gecontacteerd worden door Domestic & General Insurance PLC.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Indiase kikkererwtenflensjes

Stap 1

Giet water en olie in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender en voeg het meel en de andere droge ingrediënten toe, zonder de korianderblaadjes. Pureer 5 seconden op snelheid 3 of net genoeg totdat er geen klonters meer zijn in het beslag.

Stap 2

(Niet te lang pureren.)

Stap 3

Voeg de verse koriander toe en pureer ongeveer 3 seconden op snelheid 3 totdat de blaadjes grof gehakt zijn.

Stap 4

Stort het beslag in een kom en laat het 10 tot 15 minuten lichtjes indikken.

Stap 5

Vet met keukenpapier een antiaanbakpan van 20 cm in met ongeveer een halve theelepel olie.

Stap 6

Verhit de pan op een laag of middelhoog vuur, afhankelijk van uw fornuis.

Stap 7

Til de pan van het vuur en giet krap 75 ml beslag erin terwijl u de pan ronddraait om het beslag over de bodem te verdelen.

Stap 8

(Ik laat het beslag twee keer alle randen bedekken zodat ze randen niet te dun en te broos worden.)

Stap 9

Zet de pan weer op het vuur en bak het flensje ongeveer 2 minuten totdat er zich luchtbellen in de bovenkant vormen en de zijkanten vlot loskomen van de bodem.

Stap 10

Draai het flensje voorzichtig om met een spatel en bak nog een minuut goudbruin.

Stap 11

Leg het flensje op een bord. Herhaal dit totdat het beslag op is en vet de pan met het keukenpapier voor elk flensje in met wat olie.

Stap 12

Stapel de flensjes op elkaar zodat ze zacht blijven en opgerold kunnen worden.

Stap 13

Serveer met chutney, dipsaus of gevuld met groenten.

*Opmerking

*Opmerking: Als u gewoon kikkererwtenmeel in de plaats van besan-meel gebruikt, gebruik dan 230 ml water.

Opmerkingen bij de bereiding

Ik heb dit getest met pittige gele Indiase curry. Ik heb met opzet weinig curry- en cayennepeper gebruikt zodat de flensjes kunnen worden geserveerd met curry, chutneys, dipsauzen enz. U kunt ook 1/2 theelepel curry en 1/4 theelepel cayennepeper gebruiken om de flensjes zelf pittig te laten smaken.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.