Vorige bladzijde
Zoete obsessies

Kaneelbroodjes

Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

10

Ingrediënten

12

Stappen

Tijd

90'

Voorbereiding

25'

Koken

115'

Totaal

Ingrediënten

Hoeveel porties?

  • 115 gbloem
  • 20 gbasterdsuiker
  • 1/3 theelepelzout
  • 3 gdroge instant gist
  • 40 mlwater
  • 20 mlmelk
  • 10 g + 35 gboter
  • 1/3ei
  • 1 eetlepelkaneel
  • 40 glichtbruine suiker
  • 230 gbloem
  • 40 gbasterdsuiker
  • 2/3 theelepelzout
  • 6 gdroge instant gist
  • 80 mlwater
  • 40 mlmelk
  • 20 g + 70 gboter
  • 2/3ei
  • 2 eetlepelskaneel
  • 80 glichtbruine suiker
  • 345 gbloem
  • 60 gbasterdsuiker
  • 1 theelepelzout
  • 9 gdroge instant gist
  • 120 mlwater
  • 60 mlmelk
  • 30 g + 105 gboter
  • 1ei
  • 3 eetlepelskaneel
  • 120 glichtbruine suiker
Maak het nu
  • Stap 1

    Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem boven de kom.

  • Stap 2

    Doe de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom.

  • Stap 3

    Doe het water, de melk en de kleinste hoeveelheid boter in de magnetron totdat de boter is gesmolten.

  • Stap 4

    Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot.

  • Stap 5

    Schenk het melkmengsel in het meelmengsel en zet de snelheidshendel op 4. Meng 4 minuten.

  • Stap 6

    Verhoog de snelheid naar 6 en meng nog eens 3 minuten.

  • Stap 7

    Voeg het ei toe en meng nog eens 1 minuut.

  • Stap 8

    Giet het deeg over een met bloem bestoven oppervlak en kneed het een minuut met de hand. Laat 10 minuten rusten op een warme plek.

  • Stap 9

    Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.

  • Stap 10

    Rol het deeg uit tot een rechthoek en snijd de randen zo nodig bij. Verdeel het suikermengsel over het hele deeg.

  • Stap 11

    Rol het deeg op en snijd het in brede plakken. Doe het mengsel in een ingevet bakblik. Laat één uur rijzen.

  • Stap 12

    Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Kaneelbroodjes

Stap 1

Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem boven de kom.

Stap 2

Doe de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom.

Stap 3

Doe het water, de melk en de kleinste hoeveelheid boter in de magnetron totdat de boter is gesmolten.

Stap 4

Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot.

Stap 5

Schenk het melkmengsel in het meelmengsel en zet de snelheidshendel op 4. Meng 4 minuten.

Stap 6

Verhoog de snelheid naar 6 en meng nog eens 3 minuten.

Stap 7

Voeg het ei toe en meng nog eens 1 minuut.

Stap 8

Giet het deeg over een met bloem bestoven oppervlak en kneed het een minuut met de hand. Laat 10 minuten rusten op een warme plek.

Stap 9

Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.

Stap 10

Rol het deeg uit tot een rechthoek en snijd de randen zo nodig bij. Verdeel het suikermengsel over het hele deeg.

Stap 11

Rol het deeg op en snijd het in brede plakken. Doe het mengsel in een ingevet bakblik. Laat één uur rijzen.

Stap 12

Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.