Skip the navigation

Kaneelbroodjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Cinnamon rolls

Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes.

Duration
Totaal1h55
Voorbereiden1h30
Koken25min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

345 g

bloem

60 g

basterdsuiker

1 theelepel

zout

9 g

droge instant gist

120 ml

water

60 ml

melk

30+105 g

boter

1

ei

3 tbsp

kaneel

120 g

lichtbruine suiker

Stap voor stap

  1. Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem boven de kom.

  2. Doe de basterdsuiker, het zout en de gist in de kom.

  3. Doe het water, de melk en de kleinste hoeveelheid boter in de magnetron totdat de boter is gesmolten.

  4. Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot.

  5. Schenk het melkmengsel in het meelmengsel en zet de snelheidshendel op 4. Meng 4 minuten.

  6. Verhoog de snelheid naar 6 en meng nog eens 3 minuten.

  7. Voeg het ei toe en meng nog eens 1 minuut.

  8. Giet het deeg over een met bloem bestoven oppervlak en kneed het een minuut met de hand. Laat 10 minuten rusten op een warme plek.

  9. Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.

  10. Bevestig de platte menghaak met flexibele kant aan de mixer/keukenrobot en meng de resterende boter, lichtbruine suiker en kaneel op snelheid 4 tot een glad geheel.

  11. Rol het deeg op en snijd het in brede plakken. Doe het mengsel in een ingevet bakblik. Laat één uur rijzen.

  12. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.