Skip the navigation

Karamelroomijs

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Caramel ice cream

Dit verleidelijke karamelroomijs wordt gegarandeerd een nieuwe favoriet in huis.

Duration
Totaal55min
Voorbereiden45min
Koken10min

Hulpmiddelen

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

300 g

gezoete, gecondenseerde melk

520 ml

slagroom

200 ml

volle melk

3

eidooiers

40 g

macadamianoten, fijngehakt

200 g

basterdsuiker

85 g

boter, op kamertemperatuur en in blokjes

1 theelepel

zeezout, grof

Stap voor stap

  1. Doe de gezoete, gecondenseerde melk, 400 ml slagroom en de melk in een steelpan. Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur tot de gecondenseerde melk vloeibaarder wordt.

  2. Doe de eidooiers in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde en mix 2 minuten op snelheid 4.

  3. Giet, terwijl de mixer/keukenrobot aanstaat, 200 ml van het warme mengsel bij de eidooiers. Giet dit eimengsel terug in de steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Blijf roeren met een houten lepel tot het mengsel bijna zo dik is als pudding. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Laat niet doorkoken.

  4. Schep de roomijsbereiding in een bak met deksel en laat afkoelen. Zet het daarna een hele nacht in de koelkast.

  5. Doe de suiker in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot de suiker smelt en goudbruin wordt. Haal de steelpan van het vuur en roer de boter erdoor. Voeg 120 ml slagroom toe en roer onmiddellijk door tot het een dikke karamel wordt. Voeg het zeezout toe en roer rustig door. Laat volledig afkoelen.

  6. Bevestig de bevroren KitchenAid Roomijsmaker op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 'ROEREN' en giet het koude roomijsmengsel met vanille in de ijskom terwijl de mixer/keukenrobot aanstaat. Laat het roomijsmengsel 18 minuten draaien tot het de consistentie heeft van softijs. Voeg de fijngehakte macadamianoten en 4 theelepels van de karamelsaus toe. Laat nog 2 minuten draaien. Schep het roomijs in een bak. Schenk er nog wat van de karamelsaus overheen en garneer met de gehakte macadamianoten. Zet 4 uur in de diepvriezer of tot het stevig is.