Skip the navigation

Kippenvleugels met hibiscusglazuur

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
HibiscusGlazedChickenWings_thumbnail.jpg

Maak eenvoudig en snel deze pittige en scherpe kippenvleugels, zo krokant als je wilt. Verrukkelijk!.

Duration
Totaal2h10
Voorbereiden20min
Koken1h50

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

57 g

gedroogde hibiscusbloesem, stevig verpakt

2

gedroogde guajillopepers

2

gedroogde anchopepers

1 eetlepel

chipotlepepers in adobosaus

560 g

water, kokend

4 eetlepels

olie, in gedeelten

65 g

witte ui, geschild en in stukjes gesneden

2

teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt

340 g

agavesiroop

96 ml

rodewijnazijn

1 ½ theelepel + 1 eetlepels

koosjer zout

1 theelepel + 1/2 eetlepels

gemalen zwarte peper

1 theelepel

droog mosterdpoeder

1,3 kg

kippenvleugels

80 g

bloem

oliespray

Stap voor stap

  1. MAAK DE BBQ-SAUS: verwijder de stengel en zaden van de gedroogde pepers, doe ze in een middelgrote kom en voeg de hibiscusbloesem toe. Breng water aan de kook en giet het in de kom, zodat de pepers en hibiscus ondergedompeld worden. Roer het mengsel, bedek vervolgens de kom met plastic folie en laat het geheel 20 minuten weken.

  2. Fruit intussen de ui en knoflook in 2 eetlepels olie in een diepe steelpan. Fruit het mengsel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur totdat het begint te karamelliseren. Neem de steelpan van het vuur en laat even afkoelen.

  3. Meng het water, de hibiscusbloesem, de pepers, de gefruite uien en knoflook in je blender. Zorg ervoor dat het deksel stevig dicht is en draai naar snelheid 5. Pureer gedurende 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de chipotlepepers in adobosaus toe. Pureer nog eens 30 seconden op snelheid 8.

  4. Zeef het gepureerde hibiscus-pepermengsel in een kom. Verwijder de harde stukjes. Draai het vuur middelhoog en voeg de resterende olie toe aan de steelpan die je hebt gebruikt voor de uien en knoflook. Giet de hibiscus-pepervloeistof in de pan.

  5. Roer de puree goed door en voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe in de pan: agavesiroop, rodewijnazijn, koosjer zout (1 ½ theelepel), gemalen zwarte peper (1 theelepel), en droog mosterdpoeder.

  6. Roer totdat de saus zacht kookt, zet het vuur laag en laat het sudderen. Blijf continu roeren totdat de saus dikker en donkerder van kleur wordt. Dit duurt nog eens ongeveer 20 minuten.

  7. MAAK DE KIPPENVLEUGELS: verwarm je oven voor op 200°C.

  8. Bereid de kippenvleugels voor, zowel de wingettes als de drumettes. Breng de kippenvleugels op smaak met zout en peper.

  9. Doe de bloem in een kleine kom en rol elke vleugel in de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Plaats elke vleugel op een met bakpapier beklede bakplaat met een bakrooster erop.

  10. Besprenkel alle kippenvleugels licht met oliespray voordat je ze in de oven plaatst.

  11. Bak de vleugels gedurende 40 minuten in het midden van de oven. Draai de vleugels na 20 minuten om en besprenkel ze opnieuw royaal met oliespray.

  12. Plaats het rek na 40 minuten op de bovenste positie in je oven en zet de grillstand op hoge temperatuur. Zorg ervoor dat het dikkere deel van het vel van de wingettes naar boven wijst. Grill de kippenvleugels gedurende 5 minuten, zodat de korst mooi bruin en krokant wordt. Optioneel: je kunt de vleugels opnieuw omdraaien en nog eens 5 minuten grillen als je van krokante vleugels houdt.

  13. Leg de vleugels in een kom en giet de saus er onmiddellijk overheen.

  14. Als je een heteluchtoven hebt, gebruik dan de hetelucht-instelling.

  15. Als je geen guajillo- of anchopepers kunt vinden, kun je elke soort gedroogde peper gebruiken die verkrijgbaar is, mits de heetheid van deze pepers aan de lage kant van de schaal zit. De smaak van ancho- en guajillopepers worden beschouwd als aarde-achtig en mildzoet, niet als heet. Je kunt in plaats daarvan ook 1 eetlepel paprikapoeder gemengd met 1 gefruite rode paprika gebruiken, maar dit zal de smaak van het originele recept aanzienlijk veranderen.