Skip the navigation

Knapperige chocoladekoekjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Crispy Chocolate Chip Cookies

Heerlijke zachte koekjes met chocoladestukjes.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden20min
Koken15min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

225 g

bloem

1 theelepel

baksoda

snuifje

zout

170 g

gesmolten boter

225 g

bruine suiker

120 g

basterdsuiker

1 theelepel

vanille-extract

1

ei

1

eidooier

210 g

chocoladestukjes

Stap voor stap

  1. Plaats de droge ingrediënten in een kom.

  2. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 2. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar. 

  3. Voeg de boter, vanille-extract, ei en eierdooier toe. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten. Zet de snelheidshendel op 4 en mix nog een minuut.

  4. Voeg chocoladestukjes toe en meng 30 seconden op snelheid 1 tot er net één geheel ontstaat.

  5. Laat het deeg minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 160 °C. 

  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem stukjes deeg, vorm er balletjes van en leg deze op het bakpapier.

  7. Bak ongeveer 15 minuten totdat de koekjes licht van kleur en kleverig in het midden zijn. Laat de koekjes op de bakplaat rusten totdat ze hard worden.