Skip the navigation

Koekjes met jam

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Biscuits with jam

Maak in een handomdraai deze heerlijke eenvoudige koekjes en vul ze met zelfgemaakte jam!

Duration
Totaal54min
Voorbereiden15min
Koken9min
Rusten30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

100 g

boter, zacht

170 g

basterdsuiker

1 theelepel

vanille-extract

1

ei

210 g

bloem

150 g

frambozenjam zonder pitjes

Stap voor stap

  1. Doe de boter en de suiker in de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut.

  2. Voeg vanille-extract en ei toe. Meng op snelheid 2 en voeg de bloem geleidelijk toe. Blijf mixen totdat er deeg ontstaat.

  3. Vorm een bal van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.

  4. Verwijder de vershoudfolie en rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in twee delen.

  5. Druk de koekjes eruit met een ronde koekjesvorm. Leg de koekjes op een bakblik.

  6. Doe op alle koekjes een beetje jam zonder pitjes.

  7. Rol het tweede deel van het deeg uit. Druk de koekjes eruit met een ronde koekjesvorm en snijd vervolgens kleine gaatjes in de koekjes.

  8. Leg de koekjes met de gaten op de koekjes met jam.

  9. Bak gedurende 7-9 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C. Laat volledig afkoelen.