Vorige bladzijde
Uit de keukenkast

Koekjes van bruine boter, witte chocolade en cranberry

Probeer deze geweldige koekjes, vol witte chocolade en cranberry!.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

12

Ingrediënten

15

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

45'

Koken

75'

Totaal

Ingrediënten

  • 187 gbloem
  • 4 gbaksoda
  • 3 gzeezout
  • 226 gongezouten boter, bruin en gekoeld (zie tip 1)
  • 220 glichtbruine suiker
  • 100 gwitte suiker
  • 50 gei, kamertemperatuur
  • 17 geierdooier, kamertemperatuur
  • 4 gvanille
  • 156 gouderwetse havermout
  • 170 gwitte chocolade
  • 120 ggedroogde cranberry's
Maak het nu
  • Stap 0

    Voor 22-24 koekjes

  • Stap 1

    Doe de bloem, de baksoda en het zout in een middelgrote mengkom.

  • Stap 2

    Bevestig de roestvrijstalen turbokloppers aan de draadloze handmixer van KitchenAid®.

  • Stap 3

    Plaats de kloppers in het bloemmengsel en schakel de mixer in op snelheid 2. Klop de droge ingrediënten een paar seconden bij elkaar, zet de handmixer vervolgens uit en zet de droge ingrediënten even opzij.

  • Stap 4

    Doe de bruine suiker en witte suiker in een hoge mengkom en voeg de gekoelde bruine boter toe. Plaats de turbokloppers in de ingrediënten, schakel de handmixer in op de maximale snelheid 7 en klop de boter en suiker samen gedurende 4 minuten romig.

  • Stap 5

    Voeg het ei, de eierdooier en de vanille toe en blijf gedurende 30 seconden op snelheid 7 kloppen of totdat het mengsel glad is.

  • Stap 6

    Verlaag de snelheid van de handmixer tot stand 2 en voeg de bloem in drie keer langzaam toe. Meng het mengsel totdat de bloem volledig is opgenomen en schakel de handmixer uit.

  • Stap 7

    Voeg de havermout, cranberry's en witte chocolade toe aan het deeg. Plaats de turbokloppers weer in het mengsel, schakel de handmixer in op snelheid 4 en meng de ingrediënten gedurende ongeveer 10 seconden totdat ze in het deeg zijn opgenomen.

  • Stap 8

    Kneed het koekjesdeeg met schone handen licht door om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten aan elkaar kleven.

  • Stap 9

    Maak vervolgens bollen ter grootte van een golfbal en leg ze op een bakplaat. Laat ze voor het bakken ten minste 10 minuten afkoelen in de vriezer.

  • Stap 10

    Leg de koekjesdeegballetjes na het koelen minimaal 7,5 cm van elkaar op de bakplaat.

  • Stap 11

    Bak de koekjes 15 tot 18 minuten op 176 ºC of totdat de randen enigszins bruin zijn. Laat ze niet te lang bakken.

  • Stap 12

    Laat de koekjes ten minste 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze met een spatel op een rek legt om af te koelen.

  • TIP 1

    Bruine boter maak je als volgt. Begin met boter op kamertemperatuur. Snijd elk stuk boter in vieren en doe deze in een steelpan. Draai het vuur naar middelhoog en klop af en toe met een garde terwijl de boter smelt. Zodra de boter is gesmolten, begint deze te borrelen. Blijf nog 5-8 minuten af en toe kloppen. Zodra je ziet dat de grote bellen van de boter veranderen in een schuimkap, verdwijnt het schuim en zul je zien dat de boter goudbruin is geworden en dat er bruine stukjes onder in de pan zitten. Schakel de hittebron uit en neem de pan van het vuur. Laat de boter ten minste 15 minuten afkoelen voordat je deze gebruikt.

  • TIP 2

    Als je de koekjes bakt op de aangegeven temperatuur, 176 ºC, krijg je ronde, wat hogere, stevige koekjes. Als je de koekjes liever wat knapperiger hebt, met een stevige binnenkant, bak je ze gedurende 12-15 minuten op 191 ºC.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 10% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:




Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.be. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Koekjes van bruine boter, witte chocolade en cranberry

Stap 0

Voor 22-24 koekjes

Stap 1

Doe de bloem, de baksoda en het zout in een middelgrote mengkom.

Stap 2

Bevestig de roestvrijstalen turbokloppers aan de draadloze handmixer van KitchenAid®.

Stap 3

Plaats de kloppers in het bloemmengsel en schakel de mixer in op snelheid 2. Klop de droge ingrediënten een paar seconden bij elkaar, zet de handmixer vervolgens uit en zet de droge ingrediënten even opzij.

Stap 4

Doe de bruine suiker en witte suiker in een hoge mengkom en voeg de gekoelde bruine boter toe. Plaats de turbokloppers in de ingrediënten, schakel de handmixer in op de maximale snelheid 7 en klop de boter en suiker samen gedurende 4 minuten romig.

Stap 5

Voeg het ei, de eierdooier en de vanille toe en blijf gedurende 30 seconden op snelheid 7 kloppen of totdat het mengsel glad is.

Stap 6

Verlaag de snelheid van de handmixer tot stand 2 en voeg de bloem in drie keer langzaam toe. Meng het mengsel totdat de bloem volledig is opgenomen en schakel de handmixer uit.

Stap 7

Voeg de havermout, cranberry's en witte chocolade toe aan het deeg. Plaats de turbokloppers weer in het mengsel, schakel de handmixer in op snelheid 4 en meng de ingrediënten gedurende ongeveer 10 seconden totdat ze in het deeg zijn opgenomen.

Stap 8

Kneed het koekjesdeeg met schone handen licht door om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten aan elkaar kleven.

Stap 9

Maak vervolgens bollen ter grootte van een golfbal en leg ze op een bakplaat. Laat ze voor het bakken ten minste 10 minuten afkoelen in de vriezer.

Stap 10

Leg de koekjesdeegballetjes na het koelen minimaal 7,5 cm van elkaar op de bakplaat.

Stap 11

Bak de koekjes 15 tot 18 minuten op 176 ºC of totdat de randen enigszins bruin zijn. Laat ze niet te lang bakken.

Stap 12

Laat de koekjes ten minste 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze met een spatel op een rek legt om af te koelen.

TIP 1

Bruine boter maak je als volgt. Begin met boter op kamertemperatuur. Snijd elk stuk boter in vieren en doe deze in een steelpan. Draai het vuur naar middelhoog en klop af en toe met een garde terwijl de boter smelt. Zodra de boter is gesmolten, begint deze te borrelen. Blijf nog 5-8 minuten af en toe kloppen. Zodra je ziet dat de grote bellen van de boter veranderen in een schuimkap, verdwijnt het schuim en zul je zien dat de boter goudbruin is geworden en dat er bruine stukjes onder in de pan zitten. Schakel de hittebron uit en neem de pan van het vuur. Laat de boter ten minste 15 minuten afkoelen voordat je deze gebruikt.

TIP 2

Als je de koekjes bakt op de aangegeven temperatuur, 176 ºC, krijg je ronde, wat hogere, stevige koekjes. Als je de koekjes liever wat knapperiger hebt, met een stevige binnenkant, bak je ze gedurende 12-15 minuten op 191 ºC.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.