Skip the navigation

Kruidenboter

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Herb butter

Deze boter kan over zeevruchten, gegrild vlees, gekookte groenten of met vers brood worden geserveerd om ieder gerecht te transformeren.

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

1 teen

knoflook

1 eetlepel

olijfolie

1 eetlepel

zout

1 theelepel

peper

35 g

peterselie

35 g

bieslook

35 g

basilicum

250 g

boter, op kamertemperatuur

Stap voor stap

  1. Snijd de bovenkant van een knoflookbol af en plaats de bol op een stuk aluminiumfolie. Sprenkel er olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Wikkel de knoflook volledig in de aluminiumfolie en rooster 45 minuten in een oven op 200°C.

  2. Doe de peterselie, bieslook en basilicum in de KitchenAid draadloze hakmolen.

  3. Sluit het deksel en zet de snelheid op 2. Druk op de pulse/aan-knop om te verwerken tot het mengsel fijngehakt is.

  4. Doe de zachte boter in een grote kom en besprenkel met de gehakte verse kruiden en geroosterde knoflook. Meng met een lepel tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.

  5. Rol de boter in een staaf met huishoudfolie. Zet dit 1 uur in de koelkast tot de kruidenboter een stevige consistentie heeft.