Skip the navigation

Lamsgehaktballetjes

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Lamb Meatballs

Heerlijk op zich als hartige snack, maar even lekker in een pita met wat hummus en komkommer.

Duration
Totaal45min
Voorbereiden20min
Koken25min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

680 g

lamsbout zonder been

15 g

verse bladpeterselie

55 g

broodkruimels

10 g

zout

1 theelepel

komijn

fetakaas

1

ei

5 g

citroenschil

1 eetlepel

olijfolie

Stap voor stap

  1. Plaats het multifunctionele mes in de KitchenAid 3,1 L Foodprocessor. Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes toe aan de werkkom en zet de processor op hoge snelheid. Laat het mengsel verwerken tot er geen grote stukken vlees meer over zijn.

  2. Gebruik een houten lepel, of iets gelijkaardigs, om het vleesmengsel uit de werkkom te halen. Gebruik je handen om het mengsel te vormen/rollen tot gehaktballen, ongeveer zo groot als een golfbal.

  3. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe om de bodem in te vetten. Zodra de pan warm is, leg je de gehaktballetjes erin – let wel op dat je er niet te veel in legt. Dek de pan af en laat de balletjes 4 minuten bakken. Daarna verwijder je het deksel, draai je de balletjes om, dek je de pan weer af en laat je ze nog eens 4 minuten bakken. Doe dit nu nog een keer, zodat je elke batch in totaal 12 minuten bakt. Leg de gebakken balletjes in een grote kom of bakschaal, die je afdekt met aluminiumfolie, en kook dan de rest van de balletjes.

  4. serveer de gehaktballetjes met gekruide Griekse yoghurt en een salade met geschaafde ui en venkel