Vorige bladzijde
Kinderen & Gezin

Lamsgehaktballetjes

Heerlijk op zich als hartige snack, maar even lekker in een pita met wat hummus en komkommer.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

9

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

20'

Voorbereiding

25'

Koken

45'

Totaal

Ingrediënten

  • 680 glamsbout zonder been
  • 15 gverse bladpeterselie
  • 55 gbroodkruimels
  • 10 g (2 theelepels)zout
  • 1 theelepelkomijn
  • 170 gfetakaas
  • 1 groot / 50 gei
  • 5 g (2 theelepels)citroenschil
  • 1olijfolie
Maak het nu
  • Stap 1

    Plaats het multifunctionele mes in de KitchenAid 3,1 L Foodprocessor. Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes toe aan de werkkom en zet de processor op hoge snelheid. Laat het mengsel verwerken tot er geen grote stukken vlees meer over zijn.

  • Stap 2

    Gebruik een houten lepel, of iets gelijkaardigs, om het vleesmengsel uit de werkkom te halen. Gebruik je handen om het mengsel te vormen/rollen tot gehaktballen, ongeveer zo groot als een golfbal.

  • Stap 3

    Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe om de bodem in te vetten. Zodra de pan warm is, leg je de gehaktballetjes erin – let wel op dat je er niet te veel in legt. Dek de pan af en laat de balletjes 4 minuten bakken. Daarna verwijder je het deksel, draai je de balletjes om, dek je de pan weer af en laat je ze nog eens 4 minuten bakken. Doe dit nu nog een keer, zodat je elke batch in totaal 12 minuten bakt. Leg de gebakken balletjes in een grote kom of bakschaal, die je afdekt met aluminiumfolie, en kook dan de rest van de balletjes.

  • TIP

    serveer de gehaktballetjes met gekruide Griekse yoghurt en een salade met geschaafde ui en venkel

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Lamsgehaktballetjes

Stap 1

Plaats het multifunctionele mes in de KitchenAid 3,1 L Foodprocessor. Voeg alle ingrediënten voor de gehaktballetjes toe aan de werkkom en zet de processor op hoge snelheid. Laat het mengsel verwerken tot er geen grote stukken vlees meer over zijn.

Stap 2

Gebruik een houten lepel, of iets gelijkaardigs, om het vleesmengsel uit de werkkom te halen. Gebruik je handen om het mengsel te vormen/rollen tot gehaktballen, ongeveer zo groot als een golfbal.

Stap 3

Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe om de bodem in te vetten. Zodra de pan warm is, leg je de gehaktballetjes erin – let wel op dat je er niet te veel in legt. Dek de pan af en laat de balletjes 4 minuten bakken. Daarna verwijder je het deksel, draai je de balletjes om, dek je de pan weer af en laat je ze nog eens 4 minuten bakken. Doe dit nu nog een keer, zodat je elke batch in totaal 12 minuten bakt. Leg de gebakken balletjes in een grote kom of bakschaal, die je afdekt met aluminiumfolie, en kook dan de rest van de balletjes.

TIP

serveer de gehaktballetjes met gekruide Griekse yoghurt en een salade met geschaafde ui en venkel

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.