Skip the navigation

Latte met havermelk

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
oatmilklatte_thumbnail.jpg

Havermelk is een geweldig zuivelvrij en veganistisch alternatief voor koemelk voor je koffiedrankjes! Havermelk heeft een neutrale smaak en stoomt, schuimt en schenkt bijna hetzelfde als koemelk. Havermelk leent zich ook uitstekend voor 'latte' kunst! Ontdek ons havermelkrecept in ons receptengedeelte.

Duration
Totaal5min
Voorbereiden5min

Hulpmiddelen

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingrediënten

Serveren

130 ml

havermelk

25 ml (1 shot)

espresso

Naar smaak

cacaopoeder

Naar smaak

suiker

Stap voor stap

  1. Stoom de melk. De havermelk wil je misschien iets langer beluchten omdat het wat meer tijd kost om het schuim op te bouwen. Je kunt het stoompijpje of de melkopschuimer gebruiken.

  2. Zodra je ziet dat er melkschuim is gevormd, laat je het stoompijpje in de melk zakken en kantel je het melkkannetje om een maalstroom in de melk te krijgen, totdat het melkkannetje bijna te heet is om vast te houden. Het resultaat is gestoomde melk met een beetje schuim

  3. Bereid de dubbele shot espresso in je favoriete kopje.

    Schenk de opgeschuimde havermelk in de espresso-shot en serveer

  4. Maak het wat pittiger met kaneel en verwarmende winterspecerijen.