Skip the navigation

Luchtige cake met mascarponeglazuur

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Sponge cake with mascarpone frosting

Deze luchtige cake met mascarponeglazuur trekt zeker alle aandacht op een feestje.

Duration
Totaal50min
Voorbereiden20min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

300 g

boter, op kamertemperatuur

300 g

basterdsuiker

6

eieren, losgeklopt

300 g

zelfrijzende bloem, gezeefd

1,5 theelepel

bakpoeder

160 g

mascarpone

160 ml

slagroom

50 g

bloemsuiker

300 g

frambozen

4

meringues

5

eetbare bloemen

Stap voor stap

  1. Doe de zachte boter en de basterdsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak en mix op snelheid 6 tot een licht en luchtig mengsel.

  2. Bevestig het schenkschild op de kom van de mixer/keukenrobot. Voeg de losgeklopte eieren, de gezeefde zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe. Mix kort op snelheid 4 tot een glad beslag.

  3. Vet de bodems in van twee ronde cakevormen van 20 cm en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee vormen en strijk bovenop glad.

  4. Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cakes uit de bakvormen, leg ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

  5. Doe de mascarpone, de room en de bloemsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix het glazuur op snelheid 4 tot het zacht is en stijve pieken vormt. Besmeer een van de cakes met de helft van het mascarponeglazuur en verdeel daarover de frambozen. Verdeel de rest van het mascarponeglazuur over de tweede cake en leg deze bovenop de andere cake. Maak af met fruit, meringues en eetbare bloemen.