Skip the navigation

Mediterraanse burgers

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - MEDITERRANEAN BURGERS

Heerlijke hamburgers met een mediterraanse twist, geserveerd in pitabroodjes.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden25min
Koken10min

Hulpmiddelen

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

450 g

een stuk biefstuk zonder botten, grof gehakt

200 g

korte krabbetjes zonder botten, grof gehakt

6

pitabroodjes

1

witte ui, grof gehakt

8 blaadjes

verse munt

1/4 eetlepel

gekneusde zwarte peperkorrels

1/2 eetlepel

zout

1/4 eetlepel

harissakruiden

8

groene olijven, gehakt

2 eetlepels

pijnboompitten

4 eetlepels

tzatziki

50 g

rucola

1/2

komkommer, in plakjes

Stap voor stap

  1. Doe het rundvlees 15 minuten in de vriezer voordat je het gaat malen.


  2. Monteer de grove maalschijf op de metalen voedselmolen en bevestig deze op de mixer/keukenrobot.


  3. Haal het rundvlees uit de vriezer.


  4. Meng het rundvlees, de witte ui, munt, zwarte peper, zout, harissakruiden, pijnboompitten en olijven bij elkaar in een grote kom.


  5. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en voer het vlees in de metalen voedselmolen in.


  6. Maak 4 hamburgers van het rundergehakt en laat de hamburgers 15 minuten rusten in de koelkast.


  7. Steek de barbecue aan. Plaats de hamburger op de barbecue en gril deze aan beide kanten.


  8. Gril de pitabroodjes.


  9. Vul de pitabroodjes met rucola, de mediterraanse hamburger, tzatziki en enkele plakjes komkommer.