Vorige bladzijde

Meergranen bieten- en bonenburgers

Vier onze kleur van het jaar met deze overheerlijke bietenburgers!.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

12

Ingrediënten

2

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

20'

Koken

50'

Totaal

Ingrediënten

  • 216 ggeroosterde en geraspte bieten
  • 40 gfijne havermout
  • 230 ggekookte quinoa
  • 2 eetlepels (30 g)tahini
  • 1 eetlepel (15 ml)balsamicoazijn
  • 2 theelepels (11 g)zout
  • 1 theelepel (3 g)gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel (8 g)sesamzaad
  • 2 eetlepels (20 g)lijnzaad
  • 1 eetlepel (5 g)knoflookpoeder
  • 440 gwitte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 (100 g)grote eieren, glad geklutst
Maak het nu
  • Stap 1

    Bevestig de deeghaak op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Doe alle ingrediënten behalve de eieren in de mengkom en zet op snelheid 2. Zodra de ingrediënten een plakkerig en samenhangend geheel beginnen te vormen, verhoog je de snelheid naar 4 en meng nog 3-4 minuten. Verlaag de snelheid naar Roeren, voeg de eieren toe en roer tot de eieren volledig zijn opgenomen. Zet de mixer uit, bedek de kom met plastic folie en laat het mengsel zo'n 10-15 minuten rusten.

  • Stap 2

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Vorm burgers van de gewenste grootte (van ongeveer 1 cm dik) en leg ze in de hete pan. Zorg dat de pan niet te vol wordt. Doe het deksel op de pan en bak de burgers 3-4 minuten. Daarna draai je ze voorzichtig om met een visspatel. Laat daarna het deksel van de pan en bak de burgers nog zo'n 3-4 minuten, of totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Meergranen bieten- en bonenburgers

Stap 1

Bevestig de deeghaak op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Doe alle ingrediënten behalve de eieren in de mengkom en zet op snelheid 2. Zodra de ingrediënten een plakkerig en samenhangend geheel beginnen te vormen, verhoog je de snelheid naar 4 en meng nog 3-4 minuten. Verlaag de snelheid naar Roeren, voeg de eieren toe en roer tot de eieren volledig zijn opgenomen. Zet de mixer uit, bedek de kom met plastic folie en laat het mengsel zo'n 10-15 minuten rusten.

Stap 2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Vorm burgers van de gewenste grootte (van ongeveer 1 cm dik) en leg ze in de hete pan. Zorg dat de pan niet te vol wordt. Doe het deksel op de pan en bak de burgers 3-4 minuten. Daarna draai je ze voorzichtig om met een visspatel. Laat daarna het deksel van de pan en bak de burgers nog zo'n 3-4 minuten, of totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.