Skip the navigation

Olijventapenade

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Easy Olive Tapenade

Ontdek deze gladde olijventapenade, die je in minder dan 10 minuten kunt bereiden!

Duration
Totaal10min
Voorbereiden10min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

25 g

verse peterselie

6 g

verse munt

180 g

kalamata-olijven zonder pit

120 g

spaanse olijven met pepervulling

9 g

knoflookteentjes, gepeld

9 g

kappertjes

16 ml

versgeperst citroensap

4 g

ansjovisfilet

1/2 theelepel

citroenrasp

1/2 theelepel

gekneusde rode peper

1/4 theelepel

zout

1/2 theelepel

zwarte peper

30 ml

olijfolie

Stap voor stap

  1. Bevestig de mengkom van de draadloze hakmolen van KitchenAid® aan de basis en plaats de aandrijfadapter met het multifunctionele mes in de mengkom.


  2. Doe alle ingrediënten in de mengkom van de hakmolen en bevestig het deksel.


  3. Schuif de snelheidsregelaar naar snelheid 1 en druk vervolgens een aantal keren op de aan-knop om de ingrediënten met de pulsstand te mengen.


  4. Verhoog de snelheidsregelaar naar 2 en houd vervolgens de aan-knop gedurende 10 seconden ingedrukt.


  5. Verwijder het deksel en maak de zijkanten van de beker schoon met een spatel. Plaats vervolgens het deksel terug en druk nogmaals 5 seconden op de aan-knop.


  6. Bewaar de tapenade in een luchtdicht bakje in de koelkast.


  7. Als het mengsel tijdens het hakken niet vrij kunt bewegen, voeg je tijdens het hakken 1 theelepel olijfolie toe via de kleine opening voor het druppelen van vloeistoffen.


  8. Als je graag een tapenade met een wat grovere textuur hebt, hak je het mengsel slechts 5 seconden nadat je de snelheid naar stand 2 hebt verhoogd. Verwijder vervolgens het deksel, maak de zijkanten van de beker schoon met een spatel, plaats het deksel terug en druk 5 tot 6 keer op de pulsknop. Hoe meer je pulseert, hoe fijner de uiteindelijke textuur wordt.