Skip the navigation

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Open lasagne with roasted vegetables and herbed ricotta

Duration
Totaal50min
Voorbereiden30min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

to preference

portie pastadeeg bereid met 4 el pesto in de plaats van 1 ei en uitgerold tot op stand 7

2

kleine courgettes

1

rode paprika

1

gele paprika

1

venkel

250 g

kerstomaten

4 eetlepel

olijfolie

25 g

parmezaanse kaas

1

bosje marjolein of basilicum

2 eetlepel

extra vergine olijfolie

250 g

ricotta

naar smaak

versgemalen zwarte peper en zout

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit tot rechthoeken van 12 cm bij 10 cm. Kook de pastavellen in porties gedurende 30 seconden in een ruime hoeveelheid gezouten water. Verfris de pasta daarna in koud water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Dek af, zodat de pasta niet uitdroogt, en hou warm.

  2. Snij de courgettes, paprika’s en venkel in plakjes met de schaaftrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Doe de groenten in een braadslee en druppel er de olijfolie over. Bak de groenten 15 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Voeg de kerstomaten toe en bak nog 5 minuten. Haal de groenten uit de oven.

  3. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasptrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Hak de marjolein of basilicum grof. Meng beide onder de ricotta met de extra vergine olijfolie en kruid naar smaak.

  4. Leg een pastavel op elk bord en schik er wat geroosterde groenten op. Leg er enkele toefjes ricotta op en bedek met een ander pastavel. Herhaal en werk af met enkele druppels extra vergine olijfolie. Serveer meteen.